Hlavní obsah

Suverénní Plíšková kosí soupeřku za soupeřkou. Lepším se každým zápasem, říká

Melbourne/Praha

Opět suverénní výkon. Česká tenistka Karolína Plíšková se ve 2. kole Australian Open příliš dlouho nezdržela. Rusku Blinkovovou porazila za necelou hodinu 6:0, 6:2 a v další fázi prvního grandslamu sezóny narazí na Lotyšku Ostapenkovou. Rodačka z Loun tak prodloužila svou letošní neporazitelnost, která čítá už sedm zápasů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih ze zápasů 4. dne Australian OpenVideo: sntv

 
Článek

Roli nasazené pětky plní v Austrálii stoprocentně. V každém utkání v Melbourne uštědřila Plíšková soupeřkám kanára a suverénně postupuje pavoukem ženské dvouhry. Navazuje tak na výkony z turnaje v Brisbane, který na začátku ledna ovládla.

„Na kurtu se cítím velmi dobře. Od začátku roku jsem ještě neprohrála, což mi také pomáhá," připomněla Plíšková svou letošní bilanci sedmi výher a žádné porážky. „Většina lidí mi říká, že můžu nějaký Grand Slam vyhrát, ale teprve je třetí kolo," krotí optimismus čtyřiadvacetiletá hráčka, která se vyjádřila i na adresu osmnáctileté Blinkovové (189. hráčce WTA).

„Myslím, že nebyla, nechci říkat, že dobrá, ale já jsem byla lepší. Rozhodně jsem hrála lépe, než v prvním kole," řekla.

Svěřenkyni trenéra Davida Kotyzy čeká ve 3. kole Lotyška Ostapenková, se kterou se dosud utkala jen jednou. „Něco málo o ní vím, hrála jsem s ní loni v Cincinnati (Plíšková vyhrála 6:4, 6:1). Očekávám tuhý boj, ale zároveň doufám, že se stále budu zlepšovat," věří pátá hráčka žebříčku WTA.

Reklama