Hlavní obsah

Kvitová se plně věnuje rehabilitaci poraněných prstů

Praha

V Melbourne je v plném proudu úvodní grandslamový turnaj tenisové sezony a poprvé v kariéře na něm chybí Petra Kvitová. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu, která byla před měsícem doma přepadena, rehabilituje vážně zraněné prsty levé ruky a v rámci možností si udržuje fyzickou kondici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenistka Petra Kvitová během tiskové konference v Praze.

Článek

"Zdravotní stav se malinko zlepšuje. Vše jde dále bez komplikací, jak lékaři po operaci plánovali. Petra je s nimi v pravidelném kontaktu a plně se soustředí na rekonvalescenci a rehabilitaci," řekl dnes ČTK mluvčí tenistky Karel Tejkal.

Kvitovou přepadl neznámý pachatel před měsícem ráno v jejím prostějovském bytě a při potyčce jí pořezal prsty levé ruky, v níž hráčka drží raketu. Bývalá světová dvojka podstoupila operaci poraněných šlach a nervů ve Vysokém nad Jizerou a čeká ji minimálně půlroční pauza. Na kurty se vrátí nejdříve v druhé polovině roku.

Minulý týden na sociálních sítích oznámila, že jí lékaři vyndali stehy. "Hojí se to zatím dobře. Jsem ráda, že jsem to zase opět já a má ruka. Rehabilituji a zůstávám pozitivní jako vždy," napsala šestadvacetiletá Kvitová.

Na grandslamu chybí poprvé po osmi letech a poprvé po třiceti startech v řadě. Naposledy nehrála na pařížské antuce French Open v roce 2009. Na Australian Open, kde došla nejdále do semifinále před pěti lety, chybí rodačka z Fulneku poprvé od své premiérové účasti v roce 2009.

Reklama

Související témata: