Hlavní obsah

Tak rychlou výhru jsem nečekal. Věřím, že zase mohu porazit kohokoli, tvrdí švýcarská legenda

Praha

Tak snadnou výhru nad světovou desítkou Tomášem Berdychem Roger Federer nečekal. Pětatřicetiletý Švýcar na Australian Open za hodinu a půl proklouzl bez sebemenších problémů do osmifinále. „Nečekal jsem, že to bude tak rychlé, myslel jsem, že to bude přeci jen náročnější,“ přiznal po utkání přímo na kurtu vítěz sedmnácti grandslamů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Federer hladce vyřadil BerdychaVideo: sntv

 
Článek

Jeho forma jde zápas od zápasu nahoru. Roger Federer se vrátil na kurty po půlroční pauze teprve před třemi týdny a už je zase postrachem ostatních hráčů. Sedmnáctý nasazený Švýcar narazil ve třetím kole Australian Open na světovou desítku Tomáše Berdycha. Oba hráči se před utkáním shodli, že je pro ně nezvyklé, aby se na kurtu potkali už takhle brzy.

Jejich vzájemný třiadvacátý souboj byl plný očekávání. Tomáš Berdych pod novým koučem Goranem Ivaniševičem pozměnil styl hry, a tak vyvstala otázka, zda se mu posedmé v kariéře nepodaří zastavit legendárního Federera. Nepodařilo. Famózní Švýcar českému tenistovi nedal žádnou šanci a za hodinu a půl se mohl radovat z postupu mezi šestnáct nejlepších.

„Tomáš je opravdu dobrý hráč a obzvláště na rychlých kurtech. A to potvrdil i tady, já jsem ale tenhle zápas zvládl výborně. Nečekal jsem, že to bude tak rychlé, myslel jsem, že to bude přeci jen náročnější. Delší bitva,“ přiznal Federer. „Na kurtu jsem se cítil mnohem lépe než v prvních dvou kolech. Proti kvalitnějším hráčům jde výkon vždy nahoru. Šlo to skvěle a doufám, že to tak bude pokračovat,“ přála si bývalá světová jednička.

„Netušil jsem, co mám od této sezóny čekat, jak se mi bude dařit. Zatím jsem ale mile překvapen. Myslím, že jsem zpátky,“ prohlásil rodák z Basileje, kterého v dalším kole čeká světová pětka Japonec Kei Nišikori.

„To bude další těžký soupeř, předvádí tady velmi dobrý tenis. Jsem jeho velkým fanouškem. Myslím si ale, že jsem připravený. Zdraví mi drží a věřím, že mám na to porazit kohokoli,“ uzavřel Roger Federer.

Reklama