Hlavní obsah

Hlaváčková, Pengová - Martinezová, Klepačová 6:2, 6:0Češky byly ve čtyřhře střídavě úspěšné

Silné zastoupení měl v nedělním programu dámské čtyřhřy český tenis. Úspěšně si vedla Andrea Hlaváčková. Ta ve dvojici s Číňankou Pengovou smetly španělsko-slovinský pár Martinezová - Klepačová. Dál jde také Lucie Šafářová s Betanií Mattekovou. Ty však postoupily bez boje.

Foto: Sport.cz

Andrea Hlavackova

Článek

Před rokem 2017 se Andrea Hlaváčková podruhé rozešla s Lucií Hradeckou. Avizovala však, že na jejich ambicích se nic nemění a na spolupráci se domluvila se zkušenou Číňankou Pengovou. O tom, že slova třicetileté Češky nebyla jen do větru, zatím přesvědčuje ve velkém stylu. Dvanácté nasazené zatím neztratily ani set a ve čtvrtfinále se utkají s výbornými singlistkami, které pro první Grandslam spojily své síly i do čtyřhry, Mirjanou Lučičovou a Andreou Petkovičovou.

Největší naději na úspěch ve čtyřhře má papírově Lucie Šafářová. Úžasná loňská bilance 21-0 na tvrdém povrchu je toho důkazem. K zápasu druhého kola však partnerka Bethanie Mattekové vůbec nemusela nastoupit. Belgicko-italský pár Kirsten Flipkensová, Sara Erraniová na kurt vůbec nenastoupil.

Další Češky, které zasáhly do nedělního programu na Australian Open ve čtyřhře už se s turnajem rozloučily. Kristýna Plíšková se Švýcarkou Golubičovou statečně zatápěly ruským superfavoritkám Vesninové s Makarovovou. V rozhodující sadě se však už projevily kvality ruského páru, který zvítězil po více než dvou hodinách.

Zklamáním pak skončilo vystoupení osmifinalistky dvouhry Barbory Strýcové. Ta byla ve dvojici s Indkou Mirzaovou jednoznačnou favoritkou v zápase s pohyblivými Japonkami Hozumiovou a Katovou. Elán a nezvyklý styl hry Japonek, však dělal zkušené dvojici problémy. Japonky neznervózněly ani v závěru a po matném výkonu zkušené Mirzaové se Strýcovou, se zrodily překvapivé čtvrtfinalistky.

Tenisový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 50 milionů australských dolarů):
Ženy: Čtyřhra - 3. kolo:
Hlaváčková, Pcheng Šuaj (12-ČR/Čína) - Klepačová, Sánchezová ((Slovin./Šp.) 6:2, 6:0
Hozumiová, Katová (Jap.) - Strýcová, Mirzaová (4-ČR/Ind.) 6:3, 2:6, 6:2
Makarovová, Vesninová (3-Rus.) - Kristýna Plíšková, Golubicová (ČR/Švýc.) 7:6 (7:5), 2:6, 6:2
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Dellacquaová, Reid (Austr.) - Krejčíková, Ram (8-ČR/USA) 5:7, 7:6 (7:2), 10:7
Junioři: Dvouhra: - 1. kolo:
Vrbenský (ČR) - Ling-si Čao (13-Čína) 6:3, 6:2.
Juniorky: Čtyřhra - 1. kolo:
Hindová, Marková (ČR) - Džainová, Stevensová (Indie/Niz.) 7:6 (9:7), 6:4

Reklama