Hlavní obsah

Britští tenisté začnou v Davisově poháru bez Murrayho

Londýn

Britští tenisté vstoupí do nového ročníku Davisova poháru bez světové jedničky Andyho Murrayho. Skotský rodák se po šokujícím vyřazení ve 4. kole Australian Open z nominace na duel s Kanadou omluvil. V německém týmu naopak nebude chybět jeho přemožitel z Melbourne Mischa Zverev, v sestavě pro duel s Belgií bude i jeho mladší bratr Alexander.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Brit Andy Murray při utkání s Američanem Samem Querreyem na Australian Open.

Článek

Vynechávat úvodní kolo nebude na rozdíl od Murrayho jeho předchůdce na tenisovém trůnu Novak Djokovič. Srb, jenž se v Melbourne překvapivě loučil už ve 2. kole, vede nominaci hrajícího kapitána Nenada Zimonjiče na duel s Ruskem. Doplní je Viktor Troicki a Dušan Lajovič.

Bez hlavní hvězdy Juana Martína del Potra, který léčí bolavé zápěstí, vykročí za obhajobou titulu Argentinci. Itálii bude hostit tým složený z Diega Schwartzmana, Horacia Zeballose, Guida Pelly a Leonarda Mayera.

Velkou Británii, kterou stejně jako při triumfu v roce 2015 povede v roli kapitána Leon Smith, budou v Ottawě reprezentovat Kyle Edmund, Dan Evans, Jamie Murray a Dominic Inglot. Německý výběr doplní Philipp Kohlschreiber a Jan-Lennard Struff.

V oslabené sestavě se proti Japonsku představí Francie, které bude chybět jednička Gaël Monfils i dvojka Jo-Wilfried Tsonga. Zatímco za absencí šestého hráče světa Monfilse je podle kapitána Yannicka Noaha nedostatek zájmu o reprezentaci, Tsonga (12.) dostal volno, aby mohl být s manželkou, s níž očekává narození prvního potomka. Do Tokia pojedou Richard Gasquet, Gilles Simon, Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert.

Švýcarsko bude čelit USA bez svých největších hvězd Rogera Federera a Stana Wawrinky. Američanům se postaví Marco Chiudinelli, Henri Laaksonen Adrien Bossel a Antoine Bellier.

Reklama

Související témata: