Hlavní obsah

Svitolinová - Pcheng Šuaj 6:3, 6:2Ukrajinka Svitolinová vyhrála turnaj v Tchaj-peji, Mladenovicová slaví premiérový triumf

Tchaj-pej
Aktualizováno

Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová splnila roli nasazené jedničky a vyhrála turnaj v Tchaj-peji. Ve finále porazila Číňanku Pcheng Šuaj 6:3, 6:2 a slaví na okruhu WTA pátý titul v kariéře, zatím každý posbírala v jiném roce. Francouzka Kristina Mladenovicová porazila ve finále turnaje v Petrohradu Kazašku Juliji Putincevovou a získala první titul ve dvouhře na okruhu WTA.

Foto: ČTK

Pcheng Šuaj se dostala do finále i na Australian Open. Ve čtyřhře s Andreou Hlaváčkovou.

Článek

Obě finalistky během týdne na Tchaj-wanu vyřadily všechny tři české tenistky: třináctá hráčka žebříčku Svitolinová ve 2. kole Lucii Hradeckou, na Pcheng Šuaj pak ztroskotaly Kateřina Siniaková a v semifinále i Lucie Šafářová.

Souboj o titul velké drama nenabídl. Dvaadvacetiletá Ukrajinka vyhrála za 68 minut a oplatila Pcheng Šuaj tři roky starou porážku z New Havenu. O devět let starší Číňanka usilovala o druhou singlovou trofej, v minulém týdnu na Australian Open si společně s Andreou Hlaváčkovou zahrály finále čtyřhry.

Ve finále čtyřhry na titul nedosáhl český pár Kateřina Siniaková, Lucie Hradecká, který podlehl sourozeneckému duu sester Chanových.

Mladenovicová proměnila až pátý mečbol

Skvělá deblistka Mladenovicová mířila v Petrohradu k hladkému vítězství, ale nakonec po více než dvou a půl hodinách proměnila až pátý mečbol. Třiadvacetileté Francouzce, která si cestou do finále v petrohradské hale poradila i s Američankou Venus Williamsovou či italskou obhájkyní prvenství Robertou Vinciovou, chyběl ve druhé sadě k titulu jediný game. Za stavu 5:2 však prohrála čtyři hry v řadě a set nakonec ztratila v tie breaku.

V rozhodující sadě vedla vítězka 16 turnajů ve čtyřhře včetně loňského French Open a dvou grandslamů v mixu už 5:1, ale dlouho se jí nedařilo zápas ukončit. Nakonec se to 51. hráčce žebříčku povedlo až v desáté hře.

Tenisový turnaj žen v Tchaj-peji (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Svitolinová (1-Ukr.) - Pcheng Šuaj (Čína) 6:3, 6:2
Čtyřhra - finále
Chan Hao-Ching, Chan Yung-Jan (1-Tchaj-wan) - Hradecká, Siniaková (2-ČR) 6:4, 6:2.
Tenisový turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 776 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Mladenovicová (Fr.) - Putincevová (Kaz.) 6:2, 6:7 (3:7), 6:4.
Čtyřhra - finále:
Ostapenková, Rosolská (Lot./Pol.) - Juraková, Knollová (2-Chorv./Švýc.) 3:6, 6:2, 10:5.

Reklama

Související témata: