Hlavní obsah

V semifinále Prague Open jsou Hájek s Vikem

Dva čeští tenisté si zahrají semifinále dvouhry na challengeru ECM Prague Open na Štvanici. Po dvousetovém vítězství nad Francouzem Michaelem Llodrou v pátek postoupil Robin Vik a mezi poslední čtyři se dostal také Jan Hájek, jenž prošel do hlavní soutěže z kvalifikace a v dnešním čtvrtfinále porazil Němce Denise Gremelmayra.

Článek

Hájka s Vikem nenapodobil Tomáš Zíb. Český daviscupový reprezentant prohrál ve čtvrtfinále s Konstantinosem Economidisem po setech 1:6 a 3:6. S řeckým tenistou se o postup do finále střetne Hájek, Vika čeká Argentinec Sergio Roitman. "České finále by bylo dobré, ale nejdřív musím vyhrát zítra," plánoval Vik. "Já prohrát nehodlám," tvrdil odhodlaně Hájek.

Nejvýše nasazený Vik porazil Llodru i přes pomalý nástup do prvního setu. Český tenista prohrával už 2:5, ale pak zrychlil a zpřesnil hru, přestal chybovat a svého soupeře porazil 7:5 a 6:2. Po pěti prohraných gamech za sebou se Llodra nedokázal zlepšit ani na začátku druhé sady. Prohrál hned svůj první servis a na kurtu působil odevzdaným dojmem.

Vik byl zpočátku nervózní

"Ze začátku jsem byl trochu nervózní, nebylo to ono," řekl Vik k nevydařenému úvodu zápasu. Přesto podle svých slov věřil, že utkání otočí. Za stavu 3:5 sebral soupeři podání a obrat se mu povedl. "Tam se to zlomilo, bylo vidět, že ho to vzalo. Ve druhém setu už to v podstatě vypustil," uvedl Vik.

V sobotu se hrají semifinále dvouher a finále čtyřhry mužů, program na Štvanici začíná v 11:00. O den později jsou v plánu zbývající finálové zápasy o hodinu později.

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále: Vik (1-ČR) - Llodra (Fr.) 7:5, 6:4, Economidis (6-Řec.) - Zíb (ČR) 6:1, 6:3, Hájek (ČR) - Gremelmayr (Něm.) 4:6, 7:5, 6:3, Roitman (Arg.) - Pavel (Rum.) 6:3, 6:2.
Semifinálové dvojice: Hájek - Economidis, Vik - Roitman.
Čtyřhra - semifinále: Pála, Škoch (2-ČR) - Coetzee, Wassen (5-JAR/Niz.) 7:5, 2:6, 12:10, Delgado, Roitman (Par./Arg.) - Fisher, Kerr (3-Austr.) 4:6, 6:4, 13:11.
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále: Peerová (3-Izr.) - A. Bondarenková (8-Ukr.) 7:5, 6:0, Stosurová (5-Austr.) - Loitová (4-Fr.) 6:4, 6:3, Kanepiová (Est.) - Camerinová (6-It.) 7:5, 0:6, 7:5, Šuaj Pcheng (7-Čína) - Rybáriková (SR) 7:5, 6:4.
Semifinálové dvojice: Kanepiová - Peerová, Stosurová - Šuaj Pcheng.
Čtyřhra - semifinále: Bartoliová, Peerová (2-Fr./Izr.) - Drakeová, Sequeraová (Kan./Ven.) 6:2, 0:6, 6:4.

Reklama

Související témata: