Hlavní obsah

Tenista Vik vyhrál štvanický challenger Prague Open

PRAHA

Tenista Robin Vik vyhrál štvanický challenger ECM Prague Open. Nejvýše nasazený hráč v nedělním finále porazil za hodinu a půl krajana Jana Hájka, který do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace, ve dvou setech 6:4 a 7:6. Šestadvacetiletý Vik za triumf z celkové stotisícové dotace získal 14 400 dolarů.

Článek

"Je to největší challenger, jaký jsem kdy vyhrál," radoval se Vik po utkání. Nadšení z titulu umocňoval i fakt, že se hrálo v České republice. "Tím spíš, že to je doma, tak jsem radši. Můžu si to víc užít, mám tady kamarády a je to určitě lepší pocit," dodal Vik.

Aktivněji přitom vstoupil do finále Hájek, který se ujal vedení 4:1. "Nedával mi moc šancí, hrál rychle a zabíjel to," komentoval Vik úvod zápasu. Daviscupový reprezentant a 74. hráč světa pak ale potvrdil svoje kvality a získal sedm her po sobě.

Pestřejší hra

Svěřenec Davida Prinosila hrál pestřeji, dokázal i úspěšně zaútočit a dělal méně nevynucených chyb. "Říkal jsem si, že to nesmím položit. Přestal jsem dělat chyby, on jich naopak pár udělal, znervózněl a otočilo se to," řekl Vik.

Vik po utkání Hájkovi kvůli výraznému vedení v prvním setu vynadal. "To už bys set neměl prohrát," řekl kamarádovi. "Já vím, koncovku prvního setu beru na sebe. Prohrál jsem si servis, trošku znervózněl a začal se strachovat o výsledek. Set mi utekl mezi prsty," litoval Hájek.

Hájek držel krok

V druhém setu Hájek, jehož přítelkyní je Daniela Bedáňová, před časem 16. hráčka světa, a koučem její otec Jan Bedáň, držel s favoritem krok. Za stavu 5:4 podával na zisk setu, ale servis si neudržel a ve zkrácené hře pak měl pevnější nervy Vik. "Nahrané míče jsem dával do autu místo do kurtu," zlobil se na sebe Hájek.

Šestý ročník Prague Open počtvrté vyhrál český hráč. Prvním králem byl Ctislav Doseděl a před Vikem dvakrát triumfoval Jan Hernych.

Muži:
Dvouhra - finále: Vik (1-ČR) - Hájek (ČR) 6:4, 7:6 (7:4).

Reklama

Související témata: