Hlavní obsah

Izraelka Peerová vyhrála tenisový turnaj Prague Open

Třetí nasazená Šahar Peerová z Izraele zvítězila na turnaji ECM Prague Open. Ve finále v neděli zdolala Australanku Samanthu Stosurovou 4:6, 6:2 a 6:1 a za svůj druhý titul v kariéře inkasovala prémii 22 900 dolarů a 95 bodů do žebříčku WTA. Na Štvanici může Peerová vyhrát i čtyřhru, protože s Marion Bartoliovou z Francie postoupily do finále, které následuje po krátké pauze.

Článek

Po utkání se spustil na Štvanici déšť, Peerová se přesto smála s trofejí fotografům do objektivů. "Jsem opravdu šťastná, mám za sebou skvělý týden, druhé finále a druhé vítězství," řekla novinářům jeruzalémská rodačka, která svůj první titul na okruhu WTA vyhrála letos v Pattayi.

Peerová proměnila po dvou hodinách a patnácti minutách třetí mečbol, když soupeřka zahrála z forhendového úderu míč do autu. Z výhry se radovali i její bratr a sestra, kteří turnaj v Praze sledovali, a hrstka izraelských fanoušků. "To bylo výborné, odpočítávali mi míče do konce, ještě pět, dva a konec," řekla pětatřicátá hráčka světa, která týden před turnajem oslavila devatenácté narozeniny.

U finále nechyběl prezident Klaus

Finále před zraky prezidenta Václava Klause rozehrála lépe první deblistka světa Stosurová. Dvaadvacetiletá Australanka byla přesnější a Peerová si v první sadě ani jednou vyhrála servis. "Měla dobré podání, silné topspiny a já příliš chybovala," řekla Peerová.

Ráz hry se změnil od druhého setu. Izraelka, která v roce 1994 kralovala juniorské dvouhře na Australian Open po finálové výhře nad současnou českou jedničku Nicole Vaidišovou, diktovala tempo hry. Od stavu 3:2 vyhrála šest her po sobě a ve zbývajícím průběhu povolila Stosurové jednu hru. "Bylo důležité, že se mi dařilo ji rozběhat, být agresivnější a držela jsem si vlastní podání," prohlásil vítězka.

Australanka se ani do třetice nedočkala prvního titulu ve dvouhře. Loni prohrála finále v Gold Coastu a v Sydney. "Mám za sebou skvělý turnaj, Praha je krásná, za rok se vrátím," slíbila Stosurová.

Ženy:
Dvouhra - finále: Peerová (3-Izr.) - Stosurová (5-Austr.) 4:6, 6:2, 6:1.

Reklama

Související témata: