Hlavní obsah

Když nemůžeš, přidej. Siniaková našlápla k velkým cílům

Ostrava

Loni ve Wimbledonu si postupem do třetího kola vytvořila grandslamové maximum, ale svůj zásadní průlom uskutečnila v lednu v Šen-čenu, kde kosila hráčky světové desítky a získala první velký turnajový triumf. Dvacetiletá Kateřina Siniaková teď zažívá i premiérový fedcupový týden v životě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kateřina Siniaková na tiskové konferenci v Ostravě před Fed Cupem.

Článek

Když se na kurtu občas vzteká a bouchá raketou, nikdo by patrně neřekl, že v civilu je to trochu zamlklá, klidná dívka. Své ostřílenější spoluhráčky už ale stačila v Ostravě před utkáním se Španělskem i trochu popíchnout.

„Když hrála Bára Strýcová poprvé Fed Cup, tak mi bylo šest," smála se Siniaková, které ale občasné návaly emocí při hře škodí. Ráda by byla spíš jako Federer, který po zkaženém míči nehne brvou.

„Snažím se zlepšovat, abych měla všechno pod kontrolou," tvrdila kudrnatá blondýnka, která kvůli tomu začala spolupracovat s Helenou Sukovou. Ta rodačce z Hradce Králové dává i lekce ze sportovní psychologie a piluje s ní mentální trénink. Velkou výhodou je však šťastná povaha Siniakové. Narodila se jako dříč, nic nevypustí. Ztělesnění hesla „Když nemůžeš, tak přidej". Pro tenistku ideální konstelace. V Číně zabrala dokonce proti špičkovým hráčkám: Rumunce Halepové, Britce Kontaové. V současnosti 41. hráčka světového žebříčku má ostatně ty nejvyšší cíle. Sebevědomě klidně zahlásí, že by ráda byla světovou jedničkou. Zahrát si Fed Cup ale bylo také v plánu.

Část rodiny v Rusku

„Je to úspěch, že jsem v nominaci, protože nás Češek je strašně moc a pro kapitána je složité vybrat sestavu," říkala Siniaková, která při loňském finále ve Štrasburku držela na dálku palce. „Mrzelo mě, že jsem nebyla v hale, debl jsem stihla aspoň v televizi, bylo to fantastické."

Za posledními úspěchy kudrnaté tenistky stojí i její otec Dmitrij, bývalý boxer. Část rodiny Siniakových ostatně žije v Rusku, a nadějná tenistka proto tak ráda míří na turnaje v Moskvě a Petrohradu, kde se může setkat s příbuznými.

I když je v kontaktu s mnohem zkušenějšími Češkami ještě trochu nejistá, příště může být všechno jinak. Už v loňském roce začala získávat skalpy hráček zvučných jmen a letos v tom míní pokračovat.

Postoupí české tenistky přes Španělsko do semifinále Fed Cupu?
Ano
95,3 %
Ne
4,7 %
Celkem hlasovalo 17174 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík