Hlavní obsah

Strýcová jde proti šampiónce z French Open. Musím být ostražitá, hecuje se česká bojovnice

Ostrava

Pouze jednou, hned při svém debutu před dlouhými patnácti lety, otvírala Barbora Strýcová domácí fedcupový víkend. Podruhé to zažije dnes po obědě v Ostravě, kde v úvodním duelu 1. kola zkusí zaskočit španělskou hvězdu Garbiñe Muguruzaovou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Barbora Strýcová při tréninku v ostravské hale.

Článek

Přerovskou premiéru proti Kanaďance Drakeové si třicetiletá tenistka pamatuje pořád dobře, ztratila v ní jen jeden game. Proti světové sedmičce bude mít úlohu o poznání těžší.

„Chci se soustředit na sebe. Vždyť ona vyhrála French Open. Je hodně nebezpečná. Musím být připravená, ostražitá," hecovala se před zápasem Strýcová, která ale Muguruzaovou v posledním vzájemném duelu loni v Melbourne dokázala vcelku jasně přehrát.

„Ale to je dlouhá doba. Musím hrát svoji hru, hodně ji rozběhat, aby se unavila, protože je veliká. Aby zápas trval dlouho a já se do něj co nejrychleji dostala," vytyčila si Strýcová.

České obhájkyně titulu vyhrály pětkrát za posledních šest let a mezi soupeřkami budí velký respekt. Loni ale na domácí půdě nehrály a s návratem domů je spojen i tlak. „S tím musíme umět pracovat. Myslím, že už jsme zkušené. Nechci říkat, že soupeř je nějak lehký, to vůbec ne. Každý tvrdí, že to vyhrajeme, ale hraju proti sedmé hráčce světa, může se stát cokoli. Ono to zase bude hodně těžké," myslí si Strýcová, která se ale už nemůže dočkat začátku. „Týden je dlouhý, těším se na akci."

Tentokrát sice týmu Petra Pály chybí zraněná Petra Kvitová, Češky ale zase vytvořily dobrou partu. „Je hrozně fajn, že každá z nás Fed Cup hrát chce. Sejdeme se a za týden se stmelíme dohromady a víkend nám dává něco, co prostě v sezóně nemáme. Jsme jedna parta, jdeme do toho, bojujeme. Nemyslíme na to, že už jsme trofejí vyhrály tolik. Každý zápas je nová výzva," velí Strýcová.

Reklama

Související témata: