Hlavní obsah

Štěpánek bude hrát v Hamburku o finále s Acasusem

PRAHA

Český tenista Radek Štěpánek postoupil do semifinále turnaje série Masters v Hamburku. Patnáctý nasazený hráč dnes ve čtvrtfinále porazil Maxe Mirného z Běloruska 7:6 a 6:1. Jeho příštím soupeřem bude Argentinec José Acasuso, který vyřadil Španěla Fernanda Verdaska.

Článek

Na postup mezi čtveřici nejlepších naopak nedosáhla Hana Šromová. Česká tenistka při své premiéře ve čtvrtfinále turnaje WTA ve dvouhře neuspěla a v marockém Rabatu prohrála s Aljonou Bondarenkovou z Ukrajiny 2:6, 6:7. Předtím majitelka 30 deblových a osmi singlových titulů z podniků kategorie ITF vypadla také v semifinále čtyřhry.

Štěpánek si zahraje semifinále turnaje série Masters potřetí, ale poprvé na antuce. "Každý zápas na Masters je těžký, důležitý a tenhle nebyl výjimkou, takže jsem moc spokojený," řekl sedmadvacetiletý Štěpánek ČTK.

S o čtyři roky mladším Jihoameričanem se utká počtvrté, poslední dva vzájemné duely vyhrál. Loni se spolu střetli v hale na koberci v Madridu, kde Štěpánek zvítězil ve třech setech. Na antuce mají nerozhodnou bilanci, obě vzájemná utkání absolvovali v letech 2002 a 2003 v Prostějově.

"Jsme oba jiní hráči, on je antukový specialista, takže budu muset předvést svůj nejlepší tenis. Měl bych diktovat tempo hry jako dosud a nenechat to na soupeři," uvedl Štěpánek na tiskové konferenci.

Semifinále na Masters hrál vždy v hale Bercy v Paříži. Předloni si tam zahrál o titul, ale prohrál s Rusem Maratem Safinem. Loni na podzim podlehl pozdějšímu vítězi Tomáši Berdychovi.

Bývalá světová jednička Martina Hingisová se popáté od letošního návratu na tenisové kurty probojovala do semifinále podniku WTA, když na antuce v Římě hladce porazila Flavii Pennettaovou. S italskou hráčkou se utkala v nové kapitole své kariéry už potřetí a podruhé za sebou vyhrála, podobně jako nedávno na antukovém turnaji v Berlíně zvítězila švýcarská hvězda ve dvou setech.

V semifinále se Hingisová střetne s další bývalou světovou jedničkou Venus Williamsovou, ve druhém utkání budou o postup do finále hrát Rusky Dinara Safinová a Světlana Kuzněcovová.

HAMBURK
Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (15-ČR) - Mirnyj (Běl.) 7:6 (7:5), 6:1, Acasuso (Arg.) - Verdasco (Šp.) 6:1, 6:7 (6:8), 6:3, Ančič (12-Chor.) - Davyděnko (4-Rus.) 5:7, 7:6 (7:4), 6:3, Robredo (8-Šp.) - Ferrer (16-Šp.) 7:6 (10:8), 6:4.
Semifinálové dvojice: Štěpánek - Acasuso, Robredo - Ančič.
Čtyřhra - 2. kolo:
Friedl, Vízner (8-ČR) - Blake, Malisse (USA/Belg.) bez boje.
Čtvrtfinále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Friedl, Vízner (8-ČR) 6:3, 6:2.
ŘÍM
Dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (16-Rus.) - Dementěvová (5-Rus.) 6:1, 6:1, Kuzněcovová (7-Rus.) - Oprandiová (It.) 6:4, 5:7, 7:6 (7:4), V. Williamsová (9-USA) - Jankovičová (SČH) 5:7, 6:4, 6:1, Hingisová (Švýc.) - Pennettaová (15-It.) 6:3, 6:1.
Semifinálové dvojice: Hingisová - V. Williamsová, Kuzněcovová - Safinová.
RABAT
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Bondarenková (5-Ukr.) - Šromová (ČR) 6:2, 7:6 (7:2), Jen C' (9-Čína) - Loitová (3-Fr.) 1:6, 7:6 (8:6), 7:6 (7:4), Shaughnessyová (USA) - Czinková (Maď.) 6:1, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Harkleroadová, Matteková (2-USA) - Šromová, Widjajaová (ČR/Indon.) 6:2, 6:3.

Reklama

Související témata: