Hlavní obsah

Kyrgios - Djokovič 7:6, 7:5Bouřlivák opět šokoval. Jsem kontroverzní, ale měnit se nebudu, vzkázal

Aktualizováno

Srbský tenista Novak Djokovič vypadl na turnaji v Acapulku ve čtvrtfinále. Světový hráč číslo dvě prohrál s Australanem Nickem Kyrgiosem 6:7 (9:11), 5:7. Vítěz dvanácti grandslamů utrpěl druhou letošní porážku, v druhém kole lednového Australian Open senzačně podlehl Uzbekovi Denisi Istominovi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Djokovič a jeho bojVideo: SNTV

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rafael Nadal

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Querey a jeho představení

V prvním setu premiérového vzájemného duelu si oba hráči drželi svůj servis až do tie-breaku. V něm Djokovič odvrátil tři setboly a sám měl dvě možnosti k zisku sady, ale nakonec ji poměrem 11:9 získal Kyrgios.

Do zkrácené hry směřoval i druhý set, avšak ve dvanáctém gemu Australan čistou hrou poprvé v utkání polomil soupeřovo podání a po hodině a tři čtvrtě se mohl radovat z postupu do semifinále. V něm se šestý nasazený Kyrgios, který je na žebříčku ATP na 17. místě, utká s Američanem Samem Querrym.

"Dnes jsem podával velmi dobře. Bojoval jsem o každý bod, snažil jsem se při jeho servisu vyvinout co největší tlak, ale mnohokrát jsem měl smůlu. Nakonec se na mne usmálo štěstí," řekl Kyrgios, který vyhrál navzdory podpoře Djokoviče ze strany fanoušků.

"Vím, že mu lidé fandili. Je to skvělý hráč a pro tenis toho udělal hodně. Já jsem naopak kontroverzní, ale měnit se nebudu," dodal jednadvacetiletý "enfant terrible", jenž po Švýcarovi Rogeru Federerovi a Španělovi Rafaelu Nadalovi zdolal dalšího hráče "velké čtyřky". Pouze s aktuální světovou jedničkou Britem Andym Murraym má vzájemnou bilanci 0:5.

V prvním setu premiérového vzájemného duelu si oba hráči drželi servis až do tie-breaku. V něm Djokovič odvrátil tři setboly a sám měl dvě možnosti k zisku sady, ale nakonec ji poměrem 11:9 získal Kyrgios.

Do zkrácené hry směřoval i druhý set, avšak ve dvanáctém gamu Australan čistou hrou poprvé v utkání prolomil soupeřovo podání a po hodině a tři čtvrtě se mohl radovat z postupu do semifinále. V něm se šestý nasazený Kyrgios, který je na žebříčku ATP na 17. místě, utká s Američanem Samem Querrym.

Murray si zahraje v Dubaji o titul proti Verdascovi

Světová tenisová jednička Andy Murray si na turnaji v Dubaji zahraje o první titul v sezoně. Soupeřem britského favorita v sobotním finále bude nenasazený Španěl Fernando Verdasco.

Murray v dnešním semifinále nedopustil podobné drama jako o kolo dřív, kdy odvrátil sedm mečbolů Němci Philippu Kohlschreiberovi, a Francouze Lucase Pouilleho porazil 7:5 a 6:1.

Devětadvacetiletý Brit si zahraje sedmé finále z posledních osmi turnajů. Od čtvrtfinálového vyřazení na US Open nebojoval Murray o titul pouze na Australian Open, kde ho senzačně v osmifinále porazil Němec Mischa Zverev.

Pětatřicátý hráč žebříčku Verdasco postoupil do finále po výhře 7:6, 5:7, 6:1 nad Nizozemcem Robinem Haasem, přemožitelem Tomáše Berdycha z druhého kola.

Třiatřicetiletý Verdasco bude usilovat o osmý titul v kariéře, Murray o pětačtyřicátý. Z třinácti vzájemných duelů vyhrál Španěl pouze jeden v roce 2009.

Acapulco (tvrdý povrch):
Muži (dotace 1 469 745 dolarů)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kyrgios (6-Austr.) - Djokovič (1-Srb.) 7:6 (11:9), 7:5
Nadal (2-Šp.) - Nišioka (Jap.) 7:6 (7:2), 6:3
Čilič (3-Chorv.) - Johnson (USA) skreč
Querrey (USA) - Thiem (4-Rak.) 6:1, 7:5.
Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Lučičová-Baroniová (1-Chorv.) - Parmentierová (Fr.) 6:2, 6:3
Mladenovicová (2-Fr.) - Flipkensová (Belg.) 6:4, 6:3
Curenková (7-Ukr.) - Ostapenková (3-Lot.) 6:3, 7:6 (7:5)
McHaleová (5-USA) - Puigová (4-Portoriko) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Voráčová, Schuursová (ČR/Niz.) - Bouchardová, Flipkensová (Kan./Belg.) bez boje.
Sao Paulo (antuka, dotace 520 285 dolarů)
Dvouhra - 2. kolo:
Schwartzman (6-Arg.) - Melzer (Rak.) 6:2, 6:2.
Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů)
Dvouhra - čtvrtfinále
Linetteová (Pol.) - Tuan Jing-jing (5-Čína) 7:6 (7:3), 4:6, 6:1
Hibinová (Jap.) - Kerkhoveová (Niz.) 7:6 (7:4), 6:3
Chan Sin-jün (Čína) - Wang Čchiang (6-Čína) 6:7 (4:7), 6:2, 6:4
Bartyová (Austr.) - Čang Kchaj-lin 6:0, 7:6 (7:2)
Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2,617.160 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Murray (1-Brit.) - Pouille (7-Fr.) 7:5, 6:1
Verdasco (Šp.) - Haase (Niz.) 7:6 (7:5), 5:7, 6:1

Reklama

Související témata: