Hlavní obsah

Tenisté na SP porazili Itálii a budou hrát o finále

DÜSSELDORF

Čeští tenisté si na Světovém poháru družstev připsali druhé vítězství. V německém Düsseldorfu si po pondělní výhře nad Argentinou v úterý poradili i s Itálií, kterou porazili 2:1 na zápasy. Ve druhém úterním utkání Červené skupiny zdolali obhájci titulu Němci rovněž 2:1 Argentinu a ve čtvrtek se s českým týmem utkají v přímém souboji o postup do finále.

Článek

Vítězství českých tenistů dnes zařídil Tomáš Berdych, který nejprve ve dvouhře porazil Filippa Volandriho 6:1 a 6:4 za hodinu a sedm minut, a pak ve čtyřhře společně s Leošem Friedlem přidal druhý bod. Rozhodující debl vyhrál český pár 6:2 a 6:1 nad Volandrim a Davidem Sanguinettim. Druhý jmenovaný získal jediný bod Italů, když ve třech setech porazil Robina Vika.

Dnešní program několikrát přerušily dešťové přeháňky, které narušily i duel Berdycha s Volandrim. "Kvůli tomu to bylo těžší na soustředění," řekl Berdych ČTK. První pauza nastala za stavu 1:1 v prvním setu a po návratu na kurt získal dvacátý hráč světového žebříčku Berdych pět her po sobě. "Šlo to rychle," řekl.

Začátek druhého setu ale Berdychovi utekl. Český tenista jednou ztratil servis a prohrával 1:4. "Dá se říci, že jsem polevil v koncentraci a dělal více chyb, ale nakonec jsem to hladce zvládl," dodal.

Rozhodly čtyřhry

Druhá dvouhra kvůli počasí začala se zpožděním. První set rozhodoval až tie-break, který Sanguinetti vyhrál 9:7. Ve druhé sadě Vik povolil soupeři jen dvě hry a vynutil si pokračování zápasu. V rozhodujícím setu však za stavu 3:3 ztratil servis a Sanguinetti získal pro Italy první bod.

Češi ve svém prvním duelu v pondělí nečekaně porazili Argentinu a Berdych se o to přičinil výhrou nad třetím hráčem světa Davidem Nalbandianem. "Byl to výborný zápas. Hodně vyrovnaný, který jsem v závěru vybojoval," uvedl. I s Nalbandianem dokázal ve druhé sadě otočit z 1:4 na 6:4. "On ztratil v závěru koncentraci, čehož jsem dokázal využít a dorazil jsem ho," doplnil Berdych.

Němci na domácí půdě prohrávali, protože Alexander Waske nestačil na Josého Acasusa. Nicolas Kiefer však poté přehrál Gastona Gaudia a v následující čtyřhře získali Waske s Michaelem Kohlmannem rozhodující druhý bod.

Červená skupina:
ČR - Itálie 2:1
Berdych - Volandri 6:1, 6:4, Vik - Sanguinetti 6:7 (7:9), 6:2, 4:6, Berdych, Friedl - Volandri, Sanguinetti 6:2, 6:1.
Německo - Argentina 2:1
Waske - Acasuso 6:4, 4:6, 6:7 (1:7), Kiefer - Gaudio 6:2, 6:3, Waske, Kohlmann - Nalbandian, Prieto 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata: