Hlavní obsah

Karolína Plíšková zářila a je v nominaci na nejlepší tenistku února

Londýn

Tenistka Karolína Plíšková může získat ocenění pro nejlepší hráčku měsíce února na okruhu WTA. S českou reprezentantkou jsou v nominaci Francouzka Kristina Mladenovicová a Elina Svitolinová z Ukrajiny. Vítězka bude vyhlášena v pátek 10. března.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Kristýna Plíšková na turnaji v Dubaji.

Článek

Světová trojka Plíšková v únoru pokračovala ve vítězné sérii a jako první tenistka získala v této sezoně dva tituly, když triumfovala v Dauhá. Šampionka lednového turnaje v Brisbane má letos bilanci 15 vítězství a dvě porážky. Druhou prohru jí uštědřila v Dubaji Mladenovicová.

Mladenovicová zahájila únor v Petrohradu ziskem premiérového titulu na okruhu WTA, měsíc pak uzavřela další finálovou účastí na turnaji v Acapulcu. V Dubaji proti Plíškové zaznamenala první vítězství v kariéře nad hráčkou elitní pětky světového žebříčku.

Dvaadvacetiletá Svitolinová v únoru odehrála sérii třinácti zápasů bez porážky, během níž získala tituly v Tchaj-peji a Dubaji, kde slavila šestý a dosud nejcennější úspěch v kariéře. Porazit dokázala i bývalé světové jedničky Angelique Kerberovou z Německa a Caroline Wozniackou z Dánska a poprvé pronikla do první desítky pořadí WTA.

Reklama