Hlavní obsah

Vaidišová bude hrát ve Štrasburku o titul

ŠTRASBURK

Tenistka Nicole Vaidišová si letos poprvé zahraje finále na okruhu WTA. Turnajové dvojce usnadnila ve Štrasburku cestu k utkání o titul osmá nasazená Jelena Jankovičová ze Srbska a Černé Hory, která páteční semifinále na začátku druhého setu pro zranění vzdala. Vaidišová v tu chvíli vedla 6:3 a 1:0.

Foto: www.tripod.com

Nicole Vaidišová.

Článek

Finálovou soupeřkou Vaidišové bude Číňanka Šuaj Pcheng, která si ve druhém semifinále poradila s obhájkyní titulu Anabel Medinaové-Garriguesové ze Španělska. "Jsem připravena vydržet v turnaji až do konce, jelikož čím více hraji zápasů, tím jsem lepší," říkala po čtvrtfinále Vaidišová, která bude na Roland Garros šestnáctou nasazenou.

Osmnáctá hráčka světa tak bude v sobotu den před grandslamovým Roland Garros usilovat o svůj šestý turnajový vavřín, ale první na antuce. Z titulů se sedmnáctiletá Češka radovala v roce 2004 ve Vancouveru a Taškentu, loni po sobě v Soulu, Tokiu a Bangkoku.

Novák už dohrál

Cesta Jiřího Nováka tenisovým turnajem v Pörtschachu skončila v semifinále. Český hráč dnes nestačil v boji o finále na nejvýše nasazeného Nikolaje Davyděnka a s Rusem prohrál dvakrát 2:6.

Davyděnko bude o obhajobu titulu hrát s Rumunem Andrejem Pavlem, který se dostal do finále bez boje, protože Luis Horna z Peru kvůli zranění k semifinálovému duelu nenastoupil.

ŠTRASBURK
Dvouhra - semifinále:
Vaidišová (2-ČR) - Jankovičová (8-SČH) 6:3, 1:0 skreč, Šuaj Pcheng (Čína) - Medinaová-Garriguesová (4-Šp.) 3:6, 6:3, 6:1.
ISTANBUL
Dvouhra - semifinále:
Peerová (4-Izr.) - Grönfeldová (2-Něm.) 6:0, 6:2, Myskinová (1-Rus.) - Krajiceková (Niz.) 6:2, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - semifinále:
Mirzaová, Moliková (Indie/Austr.) - Fedaková, Hrdinová (Ukr./ČR) 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).
PÖRTSCHACH
Dvouhra - semifinále:
Davyděnko (1-Rus.) - Novák (ČR) 6:2, 6:2, Pavel (Rum.) - Horna (7-Peru) bez boje
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hanley, Thomas (1-Austr./USA) - Cibulec, Novák (ČR) 6:1, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Marach, Suk (Rak./ČR) - Bhúpathí, Knowle (2-Indie/Rak.) 6:1, 5:7, 10:5.

Reklama