Hlavní obsah

Od nuly? Ne! Hříšnice má volnou cestu. Může dostat neomezený počet divokých karet, říká WTA

Blížící se návrat Marie Šarapovové na kurty budí neustále rozruch. Zejména pak divoké karty, které jí pořadatelé udělují, vyvolávají mezi hráči velkou nelibost. A tak se vedení WTA rozhodlo, že se k celé kauze vyjádří a oznámí své stanovisko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruská tenistka Maria Šarapovová.

Článek

Již za necelý měsíc a půl vyprší Marii Šarapovové patnáctiměsíční trest za užívání nedovolené látky - meldonia. Zatímco její fanoušci se už nemohou dočkat, tenisoví kolegové a kolegyně berou její comeback s rozpaky. Na jedné straně přiznávají, že tenis potřebuje osobnost, jakou devětadvacetiletá Ruska rozhodně je. Na druhou stranu se jim ale nelíbí, jak má vyšlapanou cestičku a bez problémů dostává divoké karty na turnaje.

Tím prvním, na kterém by se měla představit, bude Stuttgart. Aby tady mohla startovat, tak pořadatelé kvůli ní dokonce pozměnili program. Dalšími akcemi, na které jí už byly uděleny divoké karty, jsou turnaje v Madridu a Říme. A volnou kartu jí už přislíbil i slavný Wimbledon. Nyní se nejvíce spekuluje o French Open, kde to nejdříve vypadalo, že si rodačka ze Sibiře nezahraje. Avšak pětinásobná grandslamová vítězka tamní pořadatele poprosila o schůzku a je jasné, že je bude chtít přemluvit.

Poté, co se k situaci vyjádřily hvězdy jako Murray, Kerberová, Wozniacká a prohlásily, že by si cestu zpět měla Maria Šarapovová vybojovat od nuly, bez divokých karet, přišlo s prohlášením vedení WTA.

„Pětinásobná grandslamová vítězka Maria Šarapovová může hrát na turnajích WTA od středy 26. dubna, kdy jí vyprší její patnáctiměsíční trest za doping. Jako bývalá grandslamová šampiónka a vítězka Turnaje mistryň může Šarapovová požádat a obdržet neomezený počet divokých karet včetně té, která jí byla nabídnuta na turnaj Porsche Tennis Grand Prix (Stuttgart), kde se uskuteční její návrat,“ uvedlo ve svém stanovisku WTA.

Reklama