Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Muguruzaová 7:6, 7:6Plíšková vyřadila i světovou sedmičku a je v semifinále. Federer smetl Nadala, Djokovič končí

Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Plíšková porazila na turnaji v Indian Wells světovou sedmičku Garbiňe Muguruzaovou 7:6, 7:6 a postoupila do semifinále. V něm si zahraje s Ruskou Kuzněcovovou. V osmifinále mužské části turnaje porazil v repríze letošního finále Australian Open Švýcar Roger Federer Španěla Rafaela Nadala 6:2, 6:3.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková postoupila v Indian Wells do semifináleVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Federer porazil v Indian Wells Nadala

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kyrgios vyřadil v Indian Wells Djokoviče

Ve čtvrtém kole mužské části turnaje ztroskotal obhájce titulu Novak Djokovič, který nestačil na Nicka Kyrgiose. Nedojde tak na jeho očekávaný čtvrtfinálový duel s šampionem Australian Open Rogerem Federem.

Plíšková v předchozích pěti vzájemných zápasech Muguruzaovou porazila a do utkání šla v roli favoritky. Rychle se ujala vedení 4:1 a mířila za snadným ziskem setu, soupeřka ale zabojovala. Za stavu 5:3 nedokázala česká jednička sadu dopodávat a dokonce prohrávala 5:6, ve zkrácené hře ale nakonec uspěla.

Zatím nejlepší zápas

Podobný scénář měl i druhý set, v němž čtyřiadvacetiletá rodačka z Loun vedla už 5:2, opět si ale koncovku zkomplikovala. Muguruzaová, jež úspěšně útočila proti druhému servisu Plíškové a excelovala na síti, v 10. hře odvrátila dva mečboly a vyrovnala na 5:5, tie-break pak ale opět získala Češka a po takřka dvou hodinách postoupila potřetí v sezóně na okruhu WTA do semifinále.

"Určitě můj nejlepší zápas tady," ohodnotila na tiskové konferenci Plíšková duel. "Proti ní se vždycky cítím dobře. Bez ohledu na to, v jaké jsem formě. Zatím jsem tu tak dobrý zápas nesehrála, ale s ní to je vždycky vyšší kvalita," dodala vítězka letošních turnajů v Brisbane a Dauhá.

Djokovič, jenž turnaji kraloval v předchozích třech letech, prohrál v Indian Wells po sérii 19 vítězství v řadě. "Ta zdejší série byla neuvěřitelná, jsem na ni pyšný. Jednou ale skončit musela," konstatoval Srb. Kyrgios získal skalp aktuální světové dvojky podruhé za sebou a vyhrál 6:4, 7:6.

Federer, jenž při posledním utkání s Nadalem ve finále v Melbourne uspěl až po pětisetovém dramatu, tentokrát slavil hladký postup. Osmnáctinásobný grandslamový šampion porazil svého velkého rivala za 69 minut 6:2, 6:3. "V Melbourne to byl těsný zápas. Měl jsem šance na výhru, dneska ale ne. Byl prostě lepší," uznal Nadal kvalitu soupeře.

Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 7 913 405 dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Wawrinka (3-Švýc.) - Nišioka (Jap.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:4)
Kyrgios (15-Austr.) - Djokovič (2-Srb) 6:4, 7:6 (7:3)
Nišikori (4-Jap.) - Young (USA) 6:2, 6:4
Thiem (8-Rak.) - Monfils (10-Fr.) 6:3, 6:2
Federer (9-Švýc.) - Nadal (5-Šp.) 6:2, 6:3
Sock (17-USA) - Džazírí (Tun.) 4:6, 7:6 (7:1), 7:5
Cuevas (27-Urug.) - Goffin (11-Belg.) 6:3, 3:6, 6:3
Carreňo (21-Šp.) - Lajovič (Srb.) 6:4, 7:6 (7:5)
Ženy (dotace 7 699 423 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Ka. Plíšková (3-ČR) - Muguruzaová (7-Šp.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:5)
Kuzněcovová (8-Rus.) - Pavljučenkovová (19-Rus.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Matteková-Sandsová, Šafářová (1-USA/ČR) - Kuzněcovová, Mladenovicová (Rus./Fr.) 6:3, 3:6, 10:8

Reklama

Související témata: