Hlavní obsah

Štěpánek díky fanouškům stojí už zase na nohou. Ve speciálním chodítku dělá první krůčky

S blízkým návratem na kurty to myslí naprosto vážně. Radek Štěpánek pár dní po operaci bederní páteře už dělá první krůčky ve speciálním chodítku a z nemocniční chodby zdraví své fanoušky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Štěpánek.

Článek

„Děkuji za vaši podporu, energii a stovky povzbuzujících zpráv. To vše má na mě blahodárný účinek a jak vidíte, postavilo mě to na nohy,“ napsal na svém facebookovém profilu Radek Štěpánek, který po čtvrteční operaci bederní páteře vyrazil v Nemocnici na Homolce udělat pomocí speciálního chodítka první krůčky.

„Vše je OK, záda drží, rána se hojí a já se těším na návrat do přípravy,“ vzkazuje fanouškům osmatřicetiletý tenista dál. Dvojnásobný vítěz Davisova poháru minulý týden podstoupil zákrok, aby se zbavil chronických problémů v oblasti páteře a mohl pokračovat ve své kariéře.

„Chci si svou tenisovou kariéru ještě prodloužit, a tak jsem se rozhodl obětovat tři měsíce, abych se nemusel trápit a mohl pak hrát zase bez bolesti a omezení,“ vysvětloval před pár dny, proč se rozhodl k tomuto kroku.

Majitel dvou grandslamů ze čtyřhry se potýkal s problémy zad už delší dobu. Letos v lednu se ještě představil na Australian Open, kde skončil ve druhém kole. Poté však už kvůli bolestem nemohl nastoupit k utkáním v Davis Cupu a začal se léčit. Chtěl se vrátit na turnaji v Indian Wells, avšak nakonec se rozhodl pro radikální řešení, odletěl do České republiky a podrobil se operaci. Podle svých slov by si tenis rád zahrál už v létě.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner