Hlavní obsah

Francie oplakala Mauresmovou, oceňuje Vaidišovou

Francouzská média oplakala nedělní porážku domácí favoritky tenisového Roland Garros Amélie Mauresmové a zároveň vyzdvihla velký talent její osmifinálové přemožitelky, sedmnáctileté Nicole Vaidišové. Česká naděje vyřadila světovou jedničku po setech 6:7, 6:1 a 6:2 a postoupila do čtvrtfinále.

Článek

Pro Mauresmovou skončil grandslamový antukový turnaj předčasně už podvanácté za sebou a tisk píše o pokračujícím prokletí.

Sportovní list L'Équipe dnes označil Vaidišovou za budoucí hvězdu a velmi talentovanou hráčku, která v neděli sehrála velký zápas. Kriticky ale také poznamenal, že Vaidišová "má dar popuzovat".

"Součástí široké palety této předčasné primadony, která nesnese převahu soupeřek, jsou protesty, nářky, popotahování, házení raketou," napsal deník. Podle něj je to nepochybně důsledek toho, že Bolletieriho tenisová akademie na Floridě v ní vypěstovala "vyostřený smysl pro pohrdání soupeřem". Nepřízeň publika českou hráčku nerozhodila

Kritiku si Vaidišová vysloužila za své vystupování během neúspěšného setu v pátečním utkání s další Francouzkou Aravane Rezaiovou. Deník Le Figaro ji dokonce pasoval "na oficiálního nezvedence turnaje". Během celého nedělního utkání se už ale česká hráčka prý chovala velmi korektně.

L'Équipe na jiném místě napsal, že Vaidišová je slibná tenistka, ale že její herní rejstřík je zatím dosti skromný. Libération uvedl, že Mauresmová hrála špatně, ale že ani Vaidišová nebyla vždycky skvělá - občas prý zahrála špatné údery ve špatnou chvíli, jakoby překvapena svou převahou.

Na druhé straně deník ocenil, že Vaidišová se nedala vyvést z míry nepřízní publika, které jí nemohlo zapomenout páteční zápas. Vaidišová nicméně po zápase novinářům řekla, že obecenstvo bylo férové.

Reklama