Hlavní obsah

Úspěšné tenisové duo se rozpadlo. Česká hvězda je bez parťačky

Praha

Další konec úspěšného deblového páru. Po osmiměsíční spolupráci oznámilo rozchod duo Barbora Strýcová a Sania Mirzaová. Podle otce slavné indické tenistky jsou důvodem rozdílné priority.

Foto: Profimedia.cz

Barbora Strýcová (vlevo) a Sania Mirzaová s trofejemi pro vítězky turnaje v Cincinnati.

Článek

„Barbora se chce letos zaměřit hlavně na dvouhru a kombinovat obojí je dost fyzicky náročné. Sania chce získat několik dalších velkých titulů ve čtyřhře. Z tohoto důvodu se vzájemně dohodly na tom, že spolupráci ukončí,“ vysvětloval na webu Scroll.in otec indické tenistky Imran Mirza.

Jednatřicetiletá Strýcová a třicetiletá Mirzaová spolu začaly hrát po loňských olympijských hrách v Riu. Spolu se poprvé představily na turnaji v Cincinnati, který zcela ovládly. Druhý titul poté získaly na konci září v Tokiu. V letošní sezóně si zahrály dvakrát finále, avšak ani v jednom nevyhrály.

„Dva tituly, tři finále, dvě semifinále a několik čtvrtfinálových účastí, to je docela slušné představení,“ zhodnotil výsledky z jejich jedenácti společných turnajů Mirza. Zatímco jeho dcera by se v deblu měla nyní objevovat po boku kazašské hráčky Jaroslavy Švedovové, česká tenistka novou parťačku hledá.

Reklama