Hlavní obsah

Johnson - Sock 4:6, 6:4, 6:3V americkém semifinále zvítězil outsider, ve finále na něj čeká Bellucci

Steve Johnson si ve druhém semifinálovém utkání v americkém Houstonu počínal podobně jako Brazilec Thomaz Bellucci. Oba hráči sice prohráli úvodní sadu, následně však své duely otočili a ve večerním finále bude Američan bojovat o svůj druhý titul z turnaje ATP. V případě úspěchu osmého nasazeného Brazilce by se jednalo dokonce o jeho pátý triumf.

Johnson-SockVideo: sntv

 
Článek

Steve Johnson se už podeváté kariéře střetl se svým bývalým deblovým partnerem a letos ve výborné formě hrajícím Jackem Sockem. Na rychlé antuce v Houstonu sice vyhrál první set šestnáctý tenista světa Sock, sedmadvacetiletý Steve Johnson však nakonec zápas otočil. O svůj první turnjový titul na okruhu se Američan utká s Brazilcem Thomazem Belluccim.

Zkušený Bellucci si zahrál i ve svém čtvrtém zápase na rychlé antuce tři sady. Proti překvapení turnaje, americkému talentu Escobedovi nejprve ztratil v koncovce první sadu, poté už však začal na kurtu dominovat, lépe returnoval a další dva sety už jasně ovládl.

Chorvat Borna Čorič získal v Marrákeši premiérový triumf na okruhu ATP. Ve finále na marocké antuce porazil semifinálový přemožitel Jiřího Veselého třetího nasazeného Němce Philippa Kohlschreibera za více než dvě a půl hodiny 5:7, 7:6 a 7:5. Po loňské finálové porážce s Argentincem Federicem Delbonisem slaví 79. hráč světa životní úspěch.

Dvacetiletý Čorič po ztraceném prvním setu prohrával ve druhém 0:3, ale dokázal vyrovnat a za stavu 5:6 odvrátil pět mečbolů. Také do rozhodující sady vstoupil lépe Kohlschreiber, ale vedení neudržel a po třetím prohraném podání ztratil i celý zápas. Čorič mu tak oplatil předchozí dvě porážky.

Houston - muži (antuka, dotace 600 345 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Johnson (4-USA) - Sock (1-USA) 4:6, 6:4, 6:3
Bellucci (8-Bra.) - Escobedo (USA) 5:7, 6:4, 6:2
Biel - ženy (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Hsieh Su-Wei, Niculescuová (2-Tchaj-wan/Rum.) - Bacsinszká, Hingisová (Švýc.) 5:7, 6:3, 10:7
Monte Carlo - muži (antuka, dotace 4 301 125 eur)
Dvouhra - 1. kolo:
Goffin (10-Belg.) - Darcis (Belg.) 6:2, 6:1
Sousa (Portug.) - Mayer (Něm.) 6:3, 6:2
Simon (Fr.) - Džazírí (Tun.) 6:2, 6:2
Marrákeš - muži (antuka, dotace 540 310 eur):
Dvouhra - finále:
Čorič (Chorv.) - Kohlschreiber (3-Něm.) 5:7, 7:6 (7:3), 7:5

Reklama