Hlavní obsah

Španělská hvězda překonala několik rekordů a další titul chce získat na svém kurtu

Senzační týden má za sebou Rafael Nadal. Třicetiletý Španěl vítězstvím na turnaji v Monte Carlu překonal dva rekordy, mohl slavit svůj sedmdesátý titul a ještě má tu čest, že po něm pojmenovali hlavní kurt v Barceloně. „Byl to úžasný týden na jednom z nejdůležitějších turnajů,“ radoval se po výhře Nadal.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Rafael Nadal s trofejí pro vítěze turnaje v Monte Carlu.

Článek

Oba se vraceli na přelomu roku po zraněních. Oba ve skvělé formě. Rafael Nadal a Roger Federer v letošní sezóně předvádějí neuvěřitelné výkony a opět vládnou na turnajích jako před pár lety.

Když se v lednu oba probojovali do semifinále Australian Open, většina fanoušků snila o tom, aby se jim povedlo postoupit dál a potkali se ve finále. Jejich přání bylo vyslyšeno a ti dva předvedli skvělou pětisetovou bitvu, z níž nakonec vyšel vítězně Federer. Nadal si ale z prohry příliš nedělal, protože věděl, že udělal maximum a předváděl skvělou hru. Poté si třicetiletý Španěl zahrál finále ještě na dvou turnajích. V Acapulku ho porazil Sam Querrey, v Miami pak opět vyhrál jeho největší rival Federer.

Čtrnáctinásobný grandslamový vítěz byl však přesto plný optimismu, neboť se blížila jeho oblíbená antuková část sezóny a sebevědomě prohlašoval, že teď bude kralovat on. Vypadá to, že měl pravdu. Minulou neděli ovládl turnaj v Monte Carlu a překonal hned několik rekordů.

Svým vítězstvím ve finále nad krajanem Albertem Ramosem tak v Monte Carlu získal desátý triumf a padesátou trofej na antuce. Navíc to byl jeho jubilejní sedmdesátý titul. „Je to opravdu neuvěřitelné. Vyhrát v Monte Carlu podesáté, těžko se mi hledají slova, která by popsala mé pocity. Jsem šťastný, je to pro mě velmi významný den kariéry,“ přiznal na webu ATP Nadal.

Nejvíce titulů v open éře
109 Jimmy Connors
94 Ivan Lendl
91 Roger Federer
77 John McEnroe
70 Rafael Nadal

„Byl to úžasný týden na jednom z nejdůležitějších turnajů. Hrál jsem dobře, což mi pomohlo, abych zahájil antukovou sezónu sebevědomě. Letos jsem už prohrál tři finále, ale s dobrým pocitem. Titul z Monte Carla je pro mě důležitý,“ vyprávěl Nadal dál. Nyní se pátý hráč světa přesune domů do Španělska na turnaj v Barceloně. Tady po něm minulý týden pojmenovali hlavní kurt v tenisovém areálu, kde se podnik ATP koná.

Rafael Nadal bude v Barceloně bojovat o desátý triumf. Z vítězství se zde radoval v letech 2005 až 2009, 2011 až 2013 a v roce 2016. Ten jubilejní by tak už mohl slavit na Rafa Nadal kurtu.

Reklama