Hlavní obsah

Britská tenistka předvedla fantastický úder! Soupeřky se nestačily divit

Konstanta/Praha

Fantastický úder předvedla během čtyřhry barážového utkání o Světovou skupinu II Fed Cupu v Rumunsku britská tenistka Jocelyn Raeová. Otočená zády k síti trefila perfektně míček a spolu s Laurou Robsonovou se pak mohly radovat z fiftýnu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fantastický úder Jocelyn RaeovéVideo: sntv

 
Článek

Barážové utkání o Světovou skupinu II Fed Cupu mezi Velkou Británií a Rumunskem nabídlo řadu velice zajímavých momentů. V sobotu se o pozdvižení postaral kapitán Rumunek Ilie Nastase, který byl kvůli svým nevhodným poznámkám na adresu britské hráčky Johanny Kontaové a kapitánky Anne Keothavongové vykázán z lavičky. Zápas byl přerušen, neboť se Kontaová po jeho vulgárních nadávkách rozplakala. Když se ale pak psychicky vzchopila, utkání vyhrála.

Do nedělních zápasů šly tenistky za nerozhodného stavu 1:1. Obě následující dvouhry ovládly Rumunky, a tak bylo o postupujícím týmu rozhodnuto již před závěrečnou čtyřhrou. Avšak i ta nakonec nabídla velmi napínavou podívanou a fanoušci se při ní rozhodně nenudili.

První set vyhrála britská dvojice Jocelyn Raeová, Laura Robsonová poměrem 6:3. Ten druhý ovládl rumunský pár Simona Halepová, Monica Niculescová 6:1. Během něj však Raeová předvedla neskutečný úder. Za stavu 5:0 pro Rumunky byla na podání Robsonová. Ta si párkrát vyměnila míček s Halepovou, poté se zapojila i Niculescuová, která naběhla k síti a chtěla hru ukončit. Raeová však předvedla neskutečný reflex, vrátila míček otočená zády k síti a překvapená Niculescuová ho nakonec poslala mimo kurt.

O vítězkách čtyřhry musel rozhodnout supertiebreak, který Britky vyhrály 10:8 a celkové skóre upravily na 3:2 pro Rumunky. Ty si tak zajistily v příštím roce účast ve Světové skupině II Fed Cupu. Britky budou hrát v první skupině evropsko-africké zóny.

Reklama

Související témata: