Hlavní obsah

Ruská hvězda se vrací na kurty. Hráčky se zlobí, tenisové legendy se těší

Stuttgart/Praha

Fanoušci Marie Šarapovové se dočkali. Už ve středu odpoledne se třicetiletá Ruska vrátí na kurty po vypršení patnáctiměsíčního trestu za užívání nedovolené látky, meldonia. V německém Stuttgartu, kam dostala divokou kartu, se v prvním kole střetne s Italkou Robertou Vinciovou.

Roberta Vinciová a její názor na divokou kartu pro ŠarapovovouVideo: sntv

 
Článek

Zatímco většina současných nejlepších hráček comeback Marie Šarapovové kritizuje, tenisové legendy se už nemůžou dočkat, až ji opět uvidí na kurtu. Radost z jejího návratu neskrývá třeba Boris Becker nebo Billie Jean Kingová.

„Vždycky jsem věřil v druhou šanci, je ale samozřejmé, aby se člověk poučil z chyb,“ prohlásil devětačtyřicetiletý Becker v deníku The Telegraph. „Není žádným tajemstvím, že Maria je ve společných prostorách jednou z nejméně populárních hráček,“ narážel bývalý německý tenista na vyjádření několika tenistek, které prohlásily, že Šarapovová není příliš přátelská a málo komunikuje.

Šestinásobný grandslamový vítěz proto doufá, že se trochu změní a bude přátelštější. „Stále je to ještě mladá žena, která se může zlepšit na osobní úrovni. Je to profesionálka, superstar ve svém sportu, takže věřím, že zapracuje i na své osobní stránce,“ řekl dále Becker, který se také vyjádřil k udělování divokých karet, které rozhořčily její kolegy a kolegyně. „Žijeme ve světe byznysu, takže turnaje nemůžeme obviňovat. Doufám, že Maria bude tvrdě pracovat,“ dodal s tím, že by jí měly být nabídnuty divoké karty i na French Open a do Wimbledonu.

Podporu bývalé světové jedničce vyjádřila i Billie Jean Kingová. Vítězka dvanácti grandslamů prohlásila, že si Šarapovová už svůj trest odpykala, tak by ji měli všichni vřele přivítat. „Musíme ocenit její přístup. Vzala na sebe veškerou zodpovědnost a podmínky trestu splnila. Co může udělat více?" uzavřela třiasedmdesátiletá bývalá americká tenistka.

Maria Šarapovová se na kurty vrátí ve středu odpoledne. Ve Stuttgartu se připravuje již od minulého týdne. V prvním kole turnaje se utká s Italkou Vinciovou. „Vím, že moje mysl i tělo mají pořád motivaci být co nejlepší hráčkou,“ uvedla nedávno Šarapovová.

Reklama