Hlavní obsah

Zachovala se ke mně neuctivě, prohlásila Mladenovicová o své bývalé parťačce

Praha

Když v březnu úspěšný deblový pár Kristina Mladenovicová, Caroline Garciaová oznámil rozchod, hodně fanoušků tato zpráva šokovala. Navíc ani jedna z hráček se k tomuto tématu nechtěla nějak více vyjadřovat. Teprve nyní Mladenovicová prozradila, jak neuctivě s ní její bývalá parťačka jednala.

Foto: Susana Vera, Reuters

Kristina Mladenovicová.

Článek

Dohromady se daly před začátkem loňské sezóny a hned na prvním společném turnaji v Sydney prošly až do finále. To nejlepší pak přišlo na jaře, kdy ovládly turnaje v Charlestonu, Stuttgartu, Madridu a posléze i slavné French Open. Rok 2016 uzavíraly jako světové dvojky v deblu. A tak by asi málokoho napadlo, že se brzy rozdělí.

V březnu však nečekaně oznámily rozchod. Ke zprávě se nechtěly nijak vyjadřovat. Důvodem bylo to, že se Caroline Garciaová rozhodla věnovat dvouhře. Nyní se však Kristina Mladenovicová rozpovídala. „Tomu, že chtěla skončit, rozumím. Ale zachovala se ke mně velmi neuctivě, protože našla jen odvahu k tomu, aby mi to napsala do textovky,“ prozradila v rozhovoru pro web Tennis Life čtyřiadvacetiletá Francouzka.

„I když jsme spolu vyhrávaly, ve skutečnosti jsme spolu kontrastovaly. Já jsem nezávislá. Caroline je zcela ovládána svým otcem. Já mluvím pěti jazyky a dokončila jsem střední školu, ona studium přerušila,“ vyprávěla dál s tím, že se jí také nelíbí, jak se Garciaová zachovala k francouzské federaci, když odmítla letos reprezentovat ve Fed Cupu.

„Federace Caroline pomohla stejně jako mně, možná ještě víc,“ zlobila se. „Stovky tisíc eur, divoké karty na grandslamy. Ostatní federace tohle nenabízejí, a to ani svým šampiónům. Od malého věku platí Španělé, Rumuni, Češi, Rusové svými vlastními prostředky, aby mohli trénovat. My máme štěstí, že máme bohatou federaci,“ vysvětlovala čtrnáctá hráčka světa, které se nyní začalo velice dařit i ve dvouhře.

V únoru vyhrála turnaj v Petrohradu a od té doby si zahrála ještě tři další finále. Není tedy divu, že v aktuálním žebříčku pro podzimní Turnaj mistryň jí patří čtvrté místo. Její bývalá parťačka je na tom hůř. Nejlepším letošním výsledkem Caroline Garciaové je zatím semifinále na turnaji v Monterrey, ve světovém žebříčku je na čtyřiadvacáté příčce.

Reklama

Související témata: