Hlavní obsah

Talent letí vzhůru. Zahraje si na dvou Turnajích mistrů?

Aktualizováno

Tenis má v krvi. Jeho rodiče jsou bývalými hráči, bratr světovou třiatřicítkou a teď na kurtech drtí soupeře i on. Teprve dvacetiletý Alexander Zverev ovládl v neděli prestižní turnaj v Římě a v žebříčku se posunul už na desáté místo. „Nevím, co říci,“ hledal slova po vítězném zápasu německý talent.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Finále mužů v Římě Zverev - DjokovičVideo: sntv

 
Článek

O jeho velkém talentu se mluví už několik let. Alexander Zverev nyní potvrzuje, že má před sebou velkou budoucnost. Letos v únoru vyhrál turnaj v Montpellier, začátkem května v Mnichově a v neděli nenašel přemožitele v Římě. Ve finále porazil světovou dvojku Novaka Djokoviče poměrem 6:4 a 6:3.

„Nevím, co říci,“ uvedl chvíli po zápase Zverev. „Před týdnem by mě nenapadlo, že bych se tady mohl dostat do finále a dokonce zvítězit. Přebírat trofej od pana Roda Lavera je pro mě něčím speciálním a budu si to pamatovat po celou svou kariéru,“ prohlásil dvacetiletý Němec. „Je skvělé vědět, že dokážu vyhrávat na velkých turnajích a porážet ty nejlepší hráče,“ dodal vítěz juniorské dvouhry na Australian Open 2014.

Zverev se díky svým vynikajícím výkonům posunul v žebříčku už na desáté místo a je největší hvězdou mezi svými vrstevníky. Pro takto mladé tenisty nově vznikl Turnaj mistrů pro hráče do jednadvaceti let. „Jsem z nápadu uspořádat tento turnaj nadšený. Myslím, že ATP dělá skvělou práci, protože je tu silná skupina mladých tenistů, kteří skvěle hrají a posouvají se žebříčkem. Bude to zajímavá událost,“ řekla nedávno pro web ATP bývalá světová juniorská jednička.

Turnaj Next Generation Final se uskuteční od 7. do 11. listopadu v Miláně. Zverev by se však kromě něj rád kvalifikoval i na Turnaj mistrů do Londýna, který se bude konat od 12. do 19. listopadu. „Mám šanci hrát oba turnaje. Samozřejmě, že na turnaj do Londýna bych se těšil o něco víc než do Milána,“ uzavřel Zverev.

Reklama