Hlavní obsah

Příklad Hingisové inspiruje k návratu i Kurnikovovou

SINGAPUR

Ruska Anna Kurnikovová by se po vzoru Švýcarky Martiny Hingisové ráda vrátila na tenisové kurty. Kdy a zda vůbec se tenisová "Diva" znovu objeví na okruhu WTA s raketou v ruce, je ale kvůli jejím vleklým problémů se zády spíše ve hvězdách. Hingisová se úspěšně po tříleté pauze znovu zapojila do turnajů v lednu a opět patří ke špičce světového tenisu.

Článek

"S jiskrou v očích ji zvědavě sleduji," řekla pětadvacetiletá Kurnikovová, která s Hingisovou vyhrála čtyřhru na Australian Open 2002. "Bylo by skvělé, kdybych se mohla vrátit, ale hledím na to realisticky," dodala.

Problémy se zády má Kurnikovová, jejímž partnerem je v současnosti Enrique Iglesias, od roku 2003. Bývalá světová jednička v deblu a osmá hráčka v žebříčku dvouhry nemůže naplno trénovat. "Mám chronickou disfunkci bederní páteře, jak tomu říkají lékaři," konstatovala Ruska.

Kurnikovová hrála již v šestnácti semifinále Wimbledonu a měla se stát velkou tenisovou hvězdou, ale za devět let své kariéry nevyhrála jediný turnajový titul ve dvouhře. V posledních letech se více zaměřovala na reklamní iniciativy než na samotný tenis.

V létě se zúčastní americké tenisové ligy, v které se hrají zápasy na jeden set. "To bych měla zvládnout," řekla. Není prý ale schopna trénovat šest hodin denně, aby se připravila na světovou tour. "Při větší zátěži to hned bolí. Hodinu, dvě to vydrží, ale víc nemůžu, takže opravdu nevím, kdy bych se mohla vrátit," řekla Kurnikovová.

Ráda by prý od někoho slyšela, zda má vůbec naději na návrat, ale momentálně jí to není nikdo schopen říci. "Až se to dozvím, tak dám vědět. Každý se mě na to ptá, ale nechci nikomu ani sobě dávat zbytečné naděje. Je to nepříjemné, ale mám teď prostě delší volno," řekla tenistka.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík