Hlavní obsah

Tenisová legenda bude bojkotovat aerolinky kvůli podpoře gayů. Už dříve se obula do Navrátilové

Australská tenisová legenda Margaret Courtová bude bojkotovat národní leteckou společnost Qantas kvůli tomu, že její vedení podporuje sňatky příslušníků stejného pohlaví. Čtyřiadvacetinásobná grandslamová vítězka, jež je křesťanskou pastorkou, se kriticky na adresu homosexuálů vyjadřuje už několik desetiletí.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Margaret Courtová a Rod Laver při Australian Open v roce 2015.

Článek
Fotogalerie

"Zklamalo mě, že se Qantas aktivně zapojili do propagace manželství párů stejného pohlaví," napsala čtyřiasedmdesátiletá Courtová v otevřeném dopise zveřejněném v listu The West Australian. "Věřím v manželství jako ve svazek mezi mužem a ženou, jak je uvedeno v bibli. Po vašem vyjádření nemám jinou možnost než využívat při svém častém cestování jiné letecké společnosti," dodala žena, po které je pojmenován druhý největší kurt areálu Australian Open.

Courtová reagovala na to, že se vedení aerolinek Quantas připojilo k australské kampani za sňatky homosexuálů "United we all belong". Slavná tenistka, jež se hlásí k Letničnímu hnutí, už v roce 1990 veřejně kritizovala Martinu Navrátilovou, že má jako lesba špatný vliv na mladší hráčky.

Reklama

Související témata: