Hlavní obsah

Nedělní program French Open: Kvitovou čeká první zápas po zranění na centrkurtu

Paříž

Tenistka Petra Kvitová se představí hned v nedělním programu French Open a na největším kurtu areálu Rolanda Garrose. Návrat dvojnásobné vítězky Wimbledonu po prosincovém přepadení a po operaci pořezané levé ruky se uskuteční na dvorci Philippa Chatriera od 11:00.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Petra Kvitová se vrací na kurty! Jak dopadne její comeback v Paříži?

Článek

Organizátoři vyhověli Kvitové s přáním nastoupit hned první den turnaje. Soupeřkou bývalé světové dvojky bude Američanka Julia Boserupová. "Ještě jsem ji neviděl hrát, ale víme, že hraje obouruč bekhnend a rychle. To je Petra radši, než kdyby měla španělskou topspinařku," řekl po dnešním tréninku kouč Jiří Vaněk.

Kvitová byla přepadena 20. prosince a pachatel jí pořezal všechny prsty levé ruky, v které drží raketu. Po pěti měsících a týdnu se vrátí do hry. "Když jsem viděla tenis v televizi, myslela jsem si, že mi to někdo ukradl, Najednou jsem nemohla dělat to, co miluju. Jsem šťastná, že jsem tady," řekla v pátek na tiskové konferenci.

V nedělním utkání bude mít v lóži realizační tým, ale i celou rodinu a francouzského fyzioterapeuta Dominiqua Thomase, který jí pomáhal s rehabilitací.

"Zápas bude víceméně jen o Petře. Ať si hraje svoji hru, nastoupí a zkusí vyhrát, ale nebudu ji zatěžkávat informacemi," řekl kouč Vaněk a kondiční trenér David Vydra dodal: "Nebude to o tenisu. Nechtěl bych to podceňovat, Péťa má silnou hlavu, ale pro ní to je více než finále grandslamu. Bude tam strašně emocí."

Kvitová den před zápasem trénovala tři čtvrtě hodiny. Při jednom z úderů jí vyletěla raketa z ruky a málem trefila svoji anglickou manažerku. Jak říkala novinářům, občas se jí to stát může, ale s celým týmem se tomu hodně nasmáli. "Z tréninku má výborný pocit, nálada je skvělá, Petra se každým dnem zlepšuje," řekl Vaněk. "Doufám, že jí nálada vydrží i na kurtu. Když bude pozitivní, mohla by to zvládnout."

Nedělní program tenisového grandslamového French Open (začátky v 11:00):
Kurt Philippa Chatriera:
Boserupová (USA) - Kvitová (15-ČR)
Kerberová (1-Něm.) - Makarovová (Rus.)
Robert (Fr.) - Dimitrov (11-Bulh.)
Pouille (16-Fr.) - Benneteau (Fr.),
Kurt Suzanne Lenglenové:
Zeballos (Arg.) - Mannarino (Fr.)
McHaleová (USA) - Kuzněcovová (8-Rus.)
Thiem (6-Rak.) - Tomic (Austr.)
V. Williamsová (10-USA) - Wang Čchiang (Čína).

Reklama

Související témata: