Hlavní obsah

Hernych postoupil v Hertogenboschi poprvé v kariéře do finále

PRAHA

Tenista Jan Hernych postoupil v nizozemském Hertogenboschi poprvé v kariéře do finále turnaje ATP. Šestadvacetiletý český hráč v pátek v semifinále generálky na Wimbledon porazil Francouze Florenta Serru 6:4, 7:6 a zajistil si prémii minimálně 26 tisíc eur.

Článek

"Radost z finále je obrovská. Letos se mi nedařilo přejít přes druhé kolo, ale teď jsem to snad zlomil," řekl Hernych ČTK. V Hertogenboschi se mu daří, už loni zde hrál semifinále. "Tady se mi dobře hraje na trávě. Dokážu se zkoncentrovat, i když míč párkrát špatně odskočí, a mám dobrou hru na trávu," uvedl hráč pražského klubu I. ČLTK.

O premiérový titul se Hernych utká s obhájcem trofeje Mariem Ančičem, který porazil Marcose Baghdatise z Kypru. Právě s Chorvatem, jenž je letos nasazen jako číslo tři, český reprezentant vloni na zdejších kurtech prohrál v semifinále. "Musím hrát odvážně a ničeho se nebát," plánoval Hernych, který má s Ančičem bilanci 0:3.

O další české vítězství ve čtyřhře se může v Hertogenboschi postarat Martin Damm. Třiatřicetiletý hráč, který tvoří s Indem Leandrem Paesem nejvýše nasazenou dvojici, v dnešním semifinále porazil ve třech setech Lukáše Dlouhého a Pavla Víznera.

Vízner tak nezopakuje loňské vítězství, které vybojoval po boku Cyrila Suka. Damma s Paesem čeká ve finále nenasazený francouzsko-jihoafrický pár Arnaud Clément, Chris Haggard.

Martinu Navrátilovou dělí na turnaji v Eastbourne jedno vítězství od 176. titulu ve čtyřhře. Legendární hráčka, jež v říjnu oslaví 50. narozeniny, dnes společně s Jihoafričankou Liezel Huberovou porazila v semifinále generálky na Wimbledon první nasazený americko-australský pár Lisa Raymondová, Samantha Stosurová ve dvou zkrácených hrách.

Ve finále se čtvrtá nasazená dvojice utká s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou a Amélií Mauresmovou z Francie.

EASTBOURNE
Dvouhra - semifinále:
Heninová-Hardenneová (3-Belg.) - Clijstersová (2-Belg.) 6:3, 5:7, 6:1, Myskinová (5-Rus.) - Kuzněcovová (4-Rus.) 6:4, 2:6, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Huberová, M. Navrátilová (4-JAR/USA) - Raymondová, Stosurová (1-USA/Austr.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:3).
HERTOGENBOSCH
Muži
Dvouhra - semifinále:
Hernych (ČR) - Serra (Fr.) 6:2, 7:6 (7:3), Ančič (3-Chor.) - Baghdatis (6-Kypr) 7:6 (7:4), 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Damm, Paes (1-ČR/Ind.) - Dlouhý, Vízner (ČR) 6:7 (7:9), 6:3, 10:8.
Ženy
Dvouhra - semifinále:
Krajiceková (Niz.) - Dementěvová (1-Rus.) 1:6, 7:6 (7:5), 6:4, Safinová (2-Rus.) - Daniiliduová (Řec.) 6:3, 3:6, 6:4,
NOTTINGHAM
Dvouhra - semifinále:
Gasquet (Fr.) - Söderling (Švéd.) 7:6 (9:7), 7:6 (7:5), Björkman (Švéd.) - Seppi (It.) 6:3, 6:1.

Reklama

Související témata: