Hlavní obsah

Tenista Hernych své finále v Hertogenboschi prohrál

HERTOGENBOSCH

Tenista Jan Hernych ve svém prvním finále na turnaji okruhu ATP v kariéře neuspěl. Šestadvacetiletý pražský rodák dnes v Hertogenboschi prohrál 0:6, 7:5 a 5:7 s Chorvatem Mariem Ančičem, jenž na trávě v Nizozemsku obhájil loňský titul a v pondělním žebříčku se vrátí do elitní desítky.

Článek

Hernych neuspěl ve finále stejně jako před týdnem v Halle Tomáš Berdych, s kterým se poražený finalista z Hertogenbosche utká v prvním kole Wimbledonu. Jediným českým mužem, který letos vyhrál turnaj ATP, tak zůstává Radek Štěpánek díky triumfu z Rotterdamu.

V úvodu finále se podobně jako Berdych proti Rogeru Federerovi hráč pražského I. ČLTK ze Štvanice nemohl dostat do tempa a v první setu dostal "kanára". "Byl jsem příliš nervózní," komentoval Hernych nevydařený začátek. První game uhrál za stavu 0:1 ve druhé sadě. Od té doby se hrál vyrovnaný zápas a Hernych si vynutil třetí set.

V rozhodujícím dějství měl více odvahy dvaadvacetiletý Ančič, i když Hernych nevyužil v páté hře dva brejkboly. V poslední hře "daroval" Hernych soupeři svůj servis dvěma nevynucenými chybami po sobě. "Byl to smolný konec, měl jsem trochu méně štěstí," řekl Hernych.

"To se na trávě stává, že když ztratíte koncentraci, tak z toho soupeř hned těží a má šanci," komentoval Ančič vývoj utkání.

Hernych prohrál s členem vítězného chorvatského týmu v Davisově poháru i čtvrtý vzájemný zápas. Mimo jiné na něj nestačil loni v semifinále právě na trávě v Hertogenboschi a letos s ním prohrál i ve druhém kole Australian Open v Melbourne.

Dvouhra - finále:
Ančič (3-Chorv.) - Hernych (ČR) 6:0, 5:7, 7:5.

Reklama

Související témata: