Hlavní obsah

Ve Wimbledonu se kvůli dešti hrálo jen půl hodiny

Kvůli deštivému počasí strávili v pondělí tenisté ve Wimbledonu jen třicet minut. Do Londýna přišly srážky po dvou týdnech teplého a převážně suchého počasí a pojedenácté za sebou narušily program alespoň jednoho dne nejslavnějšího turnaje. Kvůli dešti se začalo hrát o hodinu později, ale po třiceti minutách museli tenisté znovu pod střechu. Na dvorce All England Clubu se pak už nevrátili.

Článek

V zápase prvního kola nemohli pokračovat i nejlepší český tenista Radek Štěpánek, jeho krajané Jiří Novák, Eva Birnerová a Iveta Benešová nebo světová jednička Roger Federer. Švýcarský tenista na cestě za čtvrtým triumfem za sebou zatím stihl v zápase s Francouzem Richardem Gasquetem vyhrát první set 6:3 a ve druhém je stav 2:1 pro jeho soupeře.

Celkem se dnes mělo odehrát 64 zápasů, nakonec se nepodařilo dokončit ani jeden. Na úterý meteorologové stejně jako na dnešek předpovídají velkou oblačnost a déšť, více sucha slibují až na středu.

Úterní program je stejně nabitý jako ten dnešní, a pokud pořadatelé časový skluz nedoženou, mohli by porušit tradici volné první turnajové neděle. K tomu museli kvůli dešti sáhnout v letech 1991, 1997 a 2004.

Reklama