Hlavní obsah

Novák se s Wimbledonem rozloučil prohrou, ale beze smutku

LONDÝN

Český tenista Jiří Novák skončil svůj patrně poslední start ve dvouhře Wimbledonu prohrou v prvním kole. V rozhovoru s novináři pak dal najevo, že do zápasu sice dal vše, ale že nejslavnější grandslamový turnaj opouští bez velké lítosti. Wimbledon uznává a vždy zde rád hrál, ale podle něj jsou výsledky na jiných turnajích cennější.

Foto: DPA/EPA

Český tenista Jiří Novák.

Článek

Bývalý pátý hráč světa dnes vypadl s turnajovou třicítkou, Belgičanem Kristofem Vliegenem 4:6, 5:7 a 2:6. "Na moje travařské schopnosti to nebyl špatný výkon," řekl Novák po utkání novinářům s tím, že se za svůj výkon nemusí stydět. "První dva sety byly vždy jen o jeden můj prohraný servis, ve třetím jsem si pak prohrál dvakrát podání, soupeř byl na koni, byl uvolněnější," popsal hlavní okamžiky zápasu. "Bojoval jsem o každý balón, ale bohužel..."

Skutečnost, že v pondělí zápas rozehrál a dnes ho musel dohrávat, se podle Nováka na výsledku nepodepsala. Čekání sice bylo nepříjemné, ale něco takového je ve Wimbledonu obvyklé a Novák kromě toho cítil, že dnes hrál lépe.

Paříž je podle něj těžší

Na to, že dnes patrně hrál poslední dvouhru ve Wimbledonu, při zápasu moc nemyslel. "Já tady samozřejmě ještě jsem ve čtyřhře s Tomášem Cibulcem," připomněl. Smysl svého letošního startu nevidí v nějakém loučení, ale ve snaze co nejvíce potrápit soupeře.

Vzpomínky na Wimbledon prý bude mít především hezké, vždyť se zde ve čtyřhře v roce 2000 dostal až do finále. Ve dvouhře tu uhrál své nejslabší grandslamové výsledky, protože na všech ostatních hlavních turnajích se mu vedlo lépe.

I když obecně se Wimbledon považuje za turnaj turnajů, pro Nováka to tak není. "Pro mně je daleko těžší vyhrát Paříž, ale jsem hrozně rád, že jsem tady mohl jedenáctkrát startovat," dodal tenista.

Reklama