Hlavní obsah

Müller - Karlovič 7:6, 7:6Nejstarší tenisové finále za posledních 41 let vyhrál Müller

Hertogenbosch
Aktualizováno

Souboj o titul mezi nejstaršími tenisty od roku 1976 vyhrál na trávě v Hertogenboschi Gilles Müller. Čtyřiatřicetiletý Lucemburčan si s o čtyři roky starším Ivem Karlovičem z Chorvatska poradil dvakrát 7:6 a získal druhý titul v kariéře. Estonka Anett Kontaveitová získala na trávě v Hertogenboschi první titul v kariéře. Ve finále si v duelu nenasazených poradila s Natalijí Vichljancevovou z Ruska 6:2 a 6:3. Francouz Lucas Pouille vyhrál ve Stuttgartu poprvé v kariéře na trávě. Ve finále zdolal čtvrtý nasazený 4:6, 7:6, 6:4 Španěla Feliciana Lópeze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hertogenbosch, finále žen, KontaveitováVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Stuttgart, finále Pouille - López

Ženskou dvouhru v Hertogenboschi ovládla Anett Kontaveitová, která v duelu nenasazených hráček porazila Nataliji Vichljancevovou z Ruska 6:2, 6:3. Jednadvacetiletá Estonka, jež v prvním kole vyřadila Kristýnu Plíškovou, si o titul zahrála podruhé - před měsícem v Bielu podlehla jiné české hráčce Markétě Vondroušové. O rok mladší Vichljancevová postoupila do finále poprvé.

Souboj Müllera s Karlovičem byl duelem nejstarších hráčů od roku 1976, kdy proti sobě ve finále v Hongkongu nastoupili dvaačtyřicetiletý Ken Rosewall s třicetiletým Iliem Nastasem. Müller nakonec za hodinu a půl zvítězil dvakrát 7:6, takže i ve třetím vzájemném duelu rozhodovaly každý set tie-breaky.

Müller si ve finále na okruhu ATP zahrál poosmé a získal druhý titul v kariéře. Jeho jediným dosavadním úspěchem byl lednový triumf v Sydney. Karlovič, který postoupil do finále poprvé v sezoně, čeká na devatenácté vítězství bezmála rok.

Pouille vyhrál ve Stuttgartu ve finále nad Lópezem, čtvrtfinálovým přemožitelem Tomáše Berdycha.

Třiadvacetiletý Pouille hrál třetí finále v sezóně a získal druhý titul. V únoru v Marseille ještě neuspěl, ale v dubnu v Budapešti a dnes se mohl radovat z trofeje.

Turnaj přitom mohl pro Pouilleho skončit už v utkání druhého kola proti domácímu Janu-Lennardu Struffovi, kdy čelil v tie-breaku rozhodujícího setu mečbolu. Ve spektakulární "pingpongové" výměně u sítě Francouz mečbol odvrátil a vyhrál nejen tento zápas, ale i celý Mercedes Cup.

Za třetí titul v kariéře získal šestnáctý hráč světového žebříčku 112 460 eur a kabriolet od titulárního sponzora.

Šafářové přemožitelka vyhrála celý turnaj

Chorvatka Donna Vekičová je překvapivou vítězkou turnaje na trávě v Nottinghamu. Sedmdesátá hráčka žebříčku zdolala v dnešním finále 2:6, 7:6, 7:5 turnajovou jedničku a světovou osmičku Johannu Kontaovou z Británie.

Dvacetiletá Vekičová v semifinále vyřadila v téměř tříhodinové bitvě Lucii Šafářovou a přes dvě a půl hodiny hrála také o titul. Partnerka Švýcara Stana Wawrinky v pátém finálovém duelu v kariéře podruhé uspěla a navázala na tři roky starý triumf z Kuala Lumpuru.

Tenisový turnaj mužů a žen v Hertogenboschi (tráva):
Muži (dotace 660 375 eur):
Dvouhra - finále:
Müller (4-Luc.) - Karlovič (3-Chorv.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:4).
Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kontaveitová (Est.) - Vichljancevová (Rus.) 6:2, 6:3
Tenisový turnaj mužů ve Stuttgartu (tráva, dotace 701 950 eur):
Dvouhra - finále:
Pouille (4-Fr.) - F. López (Šp.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:4
Čtyřhra - finále:
J. Murray, Soares (2-Brit./Braz.) - Marach, Pavič (4-Rak./Chorv.) 6:7 (4:7), 7:5, 10:5
Tenisový turnaj žen v Nottinghamu (tráva, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Vekičová (Chorv.) - Kontaová (1-Brit.) 2:6, 7:6 (7:3), 7:5
Čtyřhra - finále:
Adamczaková, Sandersová (Austr.) - Raeová, Robsonová (Brit.) 6:4, 4:6, 10:4

Reklama

Související témata: