Hlavní obsah

Santoro po porážce ani nepodal Berdychovi ruku

Český tenista Tomáš Berdych ve Wimbledonu porazil Francouze Fabrice Santora v utkání, v kterém se oba tenisté bili o každý míč a v němž hrály velkou roli i nervy a emoce. Francouz dostal za urážlivé výroky vůči Berdychovi již ve středu od rozhodčích napomenutí a po dnešní dohrávce svému přemožiteli nepodal ruku. Santoro si sudím také stěžoval, že ho Berdych ironicky napodoboval.

Foto: PRÁVO

Tomáš Berdych.

Článek

Dvacetiletý Berdych začal zápas s Francouzem ve středu, kdy ho také dělil od vyřazení jen jeden míč. Český tenista ve čtvrté sadě odvrátil za stavu 4:5 při soupeřově podání mečbol, sadu posléze získal v tie-breaku a pak byl zápas kvůli tmě přerušen. Dnes oba muži zarputile bojovali o každý míč, než Berdych vyhrál 6:4.

Prý u Santora ztratil respekt

Po zápase přiznal, že nehrály jen rakety, ale i mnoho věcí okolo. Ve čtvrtém setu si třináctý nasazený nechal kvůli potížím s nohou zavolat lékaře, což Santoro nepřijal dobře. "V šatně mi řekl, že za to vůči mně nemá respekt," líčil Berdych napjatou atmosféru, ale popřel, že by šlo z jeho strany o taktizování.

Ještě před odchodem do šaten si Santoro podle Berdycha vysloužil napomenutí za nadávku, kterou slyšeli i rozhodčí. "Myslím, že to neunesl," řekl Berdych o soupeři. Santoro nebyl po zápase k dispozici, aby mohl podat svou verzi. Nicméně jeho nelibost zase vzbudilo, že ho Berdych posměšně napodoboval, což český hráč v rozhovoru s novináři připustil. Řekl, že šlo o nervozitu.

Berdych si rýpnul i do rozhodčích

Berdychově nelibosti neunikli ani rozhodčí. Hráč líčil, že americkému hlavnímu sudímu řekl, že rozhoduje tak, jako by se učil od rozhodčích na současném mistrovství světa ve fotbale. Potrestání se prý nebál, protože když Santoro dostal jen napomenutí za urážku soupeře, nehrozila ani jemu větší přísnost.

"Řekl jsem mu, že je hrozné, jaké dělá chyby. Zeptal jsem se ho, zda se dívá na fotbal, a řekl jsem mu, že si myslím, že se hodně dobře učí," popsal Berdych konfrontaci s rozhodčím. Ten se zdržel jakékoli reakce.

V dalším kole čeká Berdycha německý tenista Tommy Haas. I když se Berdych necítí v nejlepší kondici, rád by postoupil poprvé ve Wimbledonu do osmifinále. "Musím přiznat, že los není nejlepší," řekl. Naposledy s Haasem vyhrál, ale to bylo na antuce. "Známe se, a já si kromě toho myslím, že teď už si člověk moc vybírat nemůže."

Reklama