Hlavní obsah

Legenda Agassi si užívá poslední Wimbledon

LONDÝN

Američan Andre Agassi si užívá svůj poslední Wimbledon v kariéře. Bývalá světová jednička a vítěz turnaje z roku 1992 dnes postoupil v All England Clubu do třetího kola, kde dojde k divácky atraktivnímu klání se Španělem Rafaelem Nadalem. Krátce před Wimbledonem Agassi oznámil, že letos na US Open ukončí kariéru, takže i v Londýně hraje naposledy.

Článek

Do Wimbledonu se vrátil po dvou letech, kdy mu ve startu bránila zranění, a dostalo se mu vřelého uvítání fanoušků. "Chci si to naposledy užít a chci těm lidem, kteří jsou výborní, ukázat něco navíc, něco speciálního," řekl Agassi.

Ve čtvrtečním utkání druhého kola Agassi porazil Itala Andrease Seppiho ve třech setech, ale až skoro za dvě a půl hodiny. "Je to skvělé, moc to pro mě znamená," radoval se šestatřicetiletý rodák z Las Vegas z postupu, po kterém se mu stejně jako v prvním kole dostalo ovací vstoje. "Chci tady hrát co nejvíc a ukázat se v nejlepším světle, čemuž mi jako vždy mohou fanoušci hodně pomoci," řekl tenista.

Na Agassim se už přeci jen projevuje věk, není tak rychlý a jeho returny nejsou tak ostré jako bývaly. Se Seppim odvracel několik brejkbolů a občas byl u míče později, než bývalo zvykem pro jeho údery hrané brzy po odskoku. "Přesto jsem se cítil lépe, dostal jsem se do rytmu a měl jsem dojem, že dokáži diktovat tempo výměn," hodnotil Agassi.

Triumfoval již před 14 lety

Ve třetím kole se odehraje souboj generací. Osminásobný grandslamový vítěz Agassi vyzve devatenáctiletého Nadala, současného antukového krále a dvojnásobného vítěze pařížského Roland Garros. Spolu se střetli jen jednou a loni ve finále v Montrealu vyhrál Nadal.

O šestnáct let mladší Španěl hraje Wimbledon potřetí v kariéře a přes třetí kolo se ještě nedostal. Na druhé straně Agassi, manžel bývalé světové jedničky a sedminásobné vítězky Wimbledonu Steffi Grafové, je v Londýně již počtrnácté. Vedle triumfu před 14 lety byl ještě jednou ve finále a třikrát skončil v semifinále.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori