Hlavní obsah

Čeští tenisté budou hrát o osmifinále Wimbledonu

LONDÝN

Všichni tři čeští zástupci, kteří zůstali ve wimbledonské dvouhře, budou hrát o svůj premiérový postup do osmifinále. Nejzkušenější Radek Štěpánek i Tomáš Berdych s Nicole Vaidišovou zatím na trávě londýnského All England Clubu došli nejdále do třetího kola a v pátek se to pokusí změnit.

Článek

Hned dvojnásobnou radost může českému tenisu přinést kurt číslo jedna. Od 14:00 na něm zahájí program dohrávka Australana Hewitta s Korejcem I Hjong-tchekem, poté nastoupí rekordman v počtu vítězných zápasů na trávě Švýcar Roger Federer a po něm Tomáš Berdych vyzve Němce Tommyho Haase. Vaidišová se následně utká s Chorvatkou Karolinou Špremovou.

Štěpánek pravděpodobně přijde z trojice Čechů na řadu jako první, neboť jeho duel se Španělem Juanem Carlosem Ferrerem je druhý v pořadí a na dvojce začne program už ve 13:00 SELČ a ještě zápasem žen hraným jen na dva vítězné sety.

Štěpánek uhrál třetím kolem své maximum v letech 2002 a 2003, dvacetiletý Berdych i o tři roky mladší Vaidišová loni.

Páteční program:
Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
Mirnyj (Běl.) - Blake (8-USA), Sugijamaová (18-Jap.) - Hingisová (12-Švýc.), Wawrinka (Švýc.) - Ančič (7-Chorv.).
Kurt č. 1 (14:00):
Federer (1-Švýc.) - Mahut (Fr.), Haas (19-Něm.) - Berdych (13-ČR), Špremová (Chorv.) - Vaidišová (10-ČR).
Kurt č. 2 (13:00):
Čakvetadzeová (30-Rus.) - Heninová-Hardenneová (3-Belg.), Ferrero (24-Šp.) - Štěpánek (14-ČR), Čeng Ťie (Čína) - Clijstersová (2-Belg.).

Reklama