Hlavní obsah

Serena mezi muži? Byla by tak 700. na světě, odhadl McEnroe. Nech mě být, prosí Williamsová

Praha

Patří k nejúspěšnějším tenistkám všech dob. Jak by si ale vedla Serena Williamsová v zápasech s muži? Podle legendárního Johna McEnroea je pětatřicetiletá Američanka skvělou hráčkou, avšak mezi nimi by prý neobstála. „V mužském žebříčku by byla kolem sedmistého místa,“ prohlásil sedminásobný grandslamový vítěz.

Foto: Profimedia.cz

John McEnroe.

Článek

Zatímco se Serena Williamsová pomalu připravuje na mateřské povinnosti a zapinkat si jde už jen občas, aby neztratila cit pro míč, John McEnroe spekuluje o tom, jak by si vedla v mužském žebříčku. Výrazněji by se podle něj neprosadila. „Byla by někde tak kolem sedmistého místa,“ uvedl McEnroe na webu deníku The Washington Post.

„Kdyby se měla pohybovat na okruhu ATP, byl by to zcela jiný příběh. Věřím, že nějaké hráče by dokázala porazit, protože je psychicky odolná,“ prohlásil bývalý úspěšný americký tenista. Serena Williamsová již kdysi řekla, že ženský a mužský tenis jsou zcela odlišné sporty.

„Kdybych hrála s Andym Murraym, porazil by mě 6:0, 6:0 tak za pět šest minut, možná za deset. Je to úplně jiný sport, muži jsou mnohem rychlejší,“ vysvětlovala tehdy. Nyní je  v sedmém měsíci těhotenství a svého krajana prosí, aby se o ní nevyjadřoval.

„Milý Johne, vážím si vás a respektuji, ale prosím vynechte mě ze svých prohlášení, která nejsou založena na faktech,“ napsala na Twitter. „Respektujte mě a mé soukromí, když čekám dítě,“ dodala pětatřicetiletá Američanka, která se plánuje na kurty vrátit na Australian Open, pouhé čtyři měsíce po porodu.

Reklama