Hlavní obsah

Bývalá světová jednička se vrací na kurty, tentokrát ale v roli trenérky

Praha

S tenisovými návraty se v letošní sezóně roztrhl pytel. Tentokrát se na kurtech, avšak v nové roli, objeví bývalá světová jednička Kim Clijstersová. Vítězka čtyř grandslamů bude během Wimbledonu koučovat svou krajanku, Belgičanku Yaninu Wickmayerovou, pětadevadesátou hráčku světa.

Foto: Profimedia.cz

Kim Clijstersová.

Článek

Před měsícem se stal superkoučem legendární Andre Agassi, který přijal nabídku Novaka Djokoviče a nyní si roli supertrenérky zkusí Kim Clijstersová. Čtyřiatřicetiletá Belgičanka se rozhodla, že během Wimbledonu bude radit své krajance Yanině Wickmayerové. Pětadevadesátá hráčka světa nedávno ukončila spolupráci s Nicolasem Beuquem a o jeho nástupci chce jednat až po grandslamu.

„Kim není má stálá trenérka, ale je tak hodná, že během Wimbledonu bude se mnou spolupracovat,“ uvedla sedmadvacetiletá Wickmayerová na sociálních sítích. „Po Wimbledonu si sednu se svým týmem a pohovoříme si o dalších plánech,“ dodala bývalá světová dvanáctka. S vítězkou čtyř grandslamů už Wickmayerová absolvovala několik tréninků a doufá, že se jí začne dařit víc než doposud.

Jejím letošním nejlepším výsledkem je čtvrtfinále, které si zahrála v únoru na turnaji v Budapešti. Od té doby však žádné větší úspěchy nezaznamenala. Slavného Wimbledonu se zúčastní již podesáté, nejdále zde došla v roce 2011, kdy se probojovala až do osmifinále.

Její dočasná trenérka Kim Clijstersová má doma bohatou sbírku titulů. Čtyřikrát vyhrála grandslam. První získala na US Open v roce 2005. Další tři vybojovala po narození dcerky. V roce 2009 ovládla US Open podruhé a o rok později zde triumfovala potřetí. V lednu 2011 vyhrála Australian Open. O rok později ukončila trojnásobná vítězka Turnaje mistryň kariéru. Byla světovou jedničkou nejen v singlu, ale i ve čtyřhře. Nyní se věnuje hlavně svým třem ratolestem.

Reklama