Hlavní obsah

Po výprasku pobouřil Wimbledon: Zápas mě nudil. Stejně už ale nemusím nikdy pracovat

Londýn

Ve Wimbledonu z pavouku rychle zmizel, ale i přes hladkou porážku v prvním kole od Němce Mischy Zvereva se v All England Clubu postaral o slušný humbuk. Náladový Australan Bernard Tomic prohlásil, že se během utkání nudil. A po otázce zda nechce po mdlém výkonu vrátit tučnou prémii za účast v turnaji, se odvolával na hvězdného Rogera Federera.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Australan Bernard Tomic skončil na letošním Wimbledonu hned v 1. kole.

Článek

"Byla to psychická záležitost. Nebyl jsem na zápas připravený mentálně ani fyzicky. Nevím proč. Ale trochu jsem se nudil, abych byl upřímný," uvedl Tomic po zápase, který prohrál 3:6, 4:6 a 3:6 za 84 minut. "Ke konci jsem se snažil, ale jemu se povedlo ten set vyhrát 6:3 nebo 6:4, už bylo moc pozdě," řekl někdejší sedmnáctý hráč světa, proslulý svými excesy na kurtech i mimo ně.

Po brzkém konci na turnaji si loňský osmifinalista odnesl šek na 35 000 liber (milión korun). Na dotaz, zda neuvažuje o vrácení prémií, odpověděl odmítavě. "Dobře, když řeknete Federerovi, aby vrátil půl miliardy, udělá to?" pustil se do debaty s novinářem, který mu připomněl jeho zmínku o tom, že se v zápase nudil. "Všichni pracujeme za peníze. V 34 možná něco dám na charitu. Když řeknete Rogerovi, ať to udělá, udělám to taky," prohlásil.

Tomic, kterého po Wimbledonu čeká další propad v žebříčku ATP ze současného 59. místa, si stěžoval, že mu chybí motivace. "Je to nahoru dolů. Nedokážu se přinutit makat, užívat si to a zvedat trofeje. Možná budu muset něco změnit, třeba hrát míň turnajů. Poslední dva roky nemám motivaci," řekl vítěz tří turnajů ATP.

Až skončím s tenisem, už nebudu muset pracovat

Porážka se Zverevem připomněla jeho dřívější odevzdaná vystoupení na kurtech, jako například loni v Madridu, kde dokonce při mečbolu soupeře držel raketu opačně. V roce 2012 byl kvůli špatnému přístupu vyloučen z davisupcového týmu.

Na twitteru se dnes objevila výzva, aby byl Tomic vyhoštěn z Austrálie. "To je něčí názor. Jsem si jistý, že sedí někde u počítače a dělá za padesát dolarů na hodinu. Já budu hrát dalších deset let a jsem si jistý, že až skončím, už nebudu muset pracovat," uvedl rodák ze Stuttgartu.

Jeho vyřazení podtrhlo bídu australských tenistů ve Wimbledonu. Všech šest jich vypadlo hned v prvním kole a teprve podruhé od konce druhé světové války není žádný z Australanů v druhém kole. Austrálie má přitom 21 wimbledonských vítězů mužské dvouhry, lepší bilancí se mohou pochlubit jen USA a Británie.

Reklama

Související témata: