Hlavní obsah

Agassi nestačil v Paříži na svého obdivovatele Coriu

V dětství byl pro argentinského tenistu Guillerma Coriu slavný Američan Andre Agassi idolem. Dnes, ve čtvrtfinále French Open, jednadvacetiletý Coria svého o dvanáct let staršího hrdinu porazil ve čtyřech setech a na úkor bývalého světové jedničky nečekaně postoupil do semifinále největšího antukového turnaje.

Článek

"Opravdu jsem si chtěl s Agassim moc zahrát, protože to byl vždycky můj hrdina," přiznal před zápasem Coria zvláštní motivaci. Argentinský talent je v této sezoně nejlepším antukovým hráčem: vyhrál Masters v Hamburku a v Monte Carlu se probojoval až do finále.

I dnes proti Agassimu hrál lepší tenis a hlavně s výrazně menším počtem chyb. Již v prvním setu vedl 4:1, jenže druhý nasazený Američan se zmátořil a šňůrou pěti gamů získal úvodní dějství pro sebe.

Od té chvíle však byl na kurtu v areálu Rolanda Garrose Coria tím, kdo častěji zakončoval výměny. A když Agassi 'vyhodil' symbolicky poslední míč do autu za koncovou čáru, Coria klesl na kolena. Místo Agassiho se stal prvním semifinalistou v Paříži on sám, radost z vítězství 4:6, 6:3, 6:2 a 6:4 si vychutnal po dvou a půl hodinách boje.

"Je to neuvěřitelné, zahrát si na Roland Garros semifinále. Splnil se mi sen, Agassi byl můj hrdina, když jsem vyrůstal. Je to opravdu úžasné," sypal ze sebe Coria v euforii, než opustil kurt na oficiální tiskovou konferenci.

Agassi skončil na pařížské antuce ve čtvrtfinále už třetí rok po sobě. Nejenže k trofeji z French Open z roku 1999 ani ke svým osmi grandslamovým další v tomto týdnu nepřidá, navíc se připravil o šanci vrátit se na světový trůn. Pokud by totiž postoupil v Paříži do finále, mohl se vrátit před Australana Lleytona Hewitta.

Coriovým soupeřem v semifinále bude buď Španěl Carlos Moya nebo Martin Verkerk z Nizozemska.

Serena 'zkazila' očekávané drama

Serena Williamsová rozesmutnila pařížské publikum. Světová jednička a obhájkyně titulu nepřipustila ve čtvrtfinále French Open proti domácí Amélii Mauresmové drama, svým agresivním silovým stylem nedala soupeřce šanci a jednoznačně vyhrála.

Se soupeřkou si na centrálním dvorci poradila během hodiny a čtyř minut 6:1 a 6:2. V semifinále se vítězka čtyř předešlých grandslamových turnajů postaví Belgičance Justine Heninová-Hardenneová, turnajovou čtyřkou. Ta si poradila s jinou Američankou Chandou Rubinovou, osmou nasazenou udolala 6:3 a 6:2. Předloňská semifinalistka z Paříže proměnila mečbol vítězným forhendem po 66 minutách hry.

Belgičanka Kim Clijstersová si také zahraje v semifinále. Turnajová dvojka porazila španělskou tenistku Conchitu Martinezovou bez větších problémů po setech 6:2 a 6:1. Její soupeřkou bude ruské překvapení Naděžda Petrovová. Nenasazená dvacetiletá tenistka dnes porazila ve čtvrtfinále svoji krajanku Veru Zvonarevovou 6:1, 4:6 a 6:3 za hodinu a padesát minut.

Výsledky
Dvouhra, muži- čtvrtfinále: Verkerk (Niz.) - Moya (4-Šp.) 6:3, 6:4, 5:7, 4:6, 8:6. , Coria (7-Arg.) - Agassi (2-USA) 4:6, 6:3, 6:2, 6:4.
Dvouhra, ženy - čtvrtfinále: Clijstersová (2-Belg.) - Martinezová (24-Šp.) 6:2, 6:1, Petrovová (Rus.) - Zvonarevová (22-Rus.) 6:1, 4:6, 6:3, S. Williamsová (1-USA) - Mauresmová (5-Fr.) 6:1, 6:2, Heninová-Hardenneová (4-Belg.) - Rubinová (8-USA) 6:3, 6:2.
Semifinálové dvojice: S. Williamsová - Heninová-Hardenneová, Clijstersová - Petrovová.
Čtyřhra, muži - čtvrtfinále: B. Bryan, M. Bryan (3-USA) - Bertolini, Prieto (It./Arg.) 6:1, 6:4. Rikl, Paes (5-ČR/Ind.) - Bhúpathí, Mirnyj (2-Ind./Běl.) 3:6, 7:5, 6:3.
NOVINKY Z FRENCH OPEN

Reklama