Hlavní obsah

Bývalá jednička Ferrero je novým superkoučem Zvereva

Washington

Bývalý lídr světového žebříčku Juan Carlos Ferrero rozšířil trenérský tým talentovaného německého tenisty Alexandera Zvereva. Sedmatřicetiletý Španěl mu pomáhá s přípravou na turnaje hrané na tvrdém povrchu, které vyvrcholí US Open.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Alexander Zverev během Wimbledonu.

Článek

Pod vedením nového superkouče se dvacetiletý Zverev připravuje v těchto dnech na Floridě i se starším bratrem Mischou. "Je to výborný hráč a má předpoklady stát se šampionem. Koučovat ho je pro mě velká výzva," řekl Ferrero, jenž aktivní kariéru ukončil před pěti lety a vede tenisovou akademii v Alicante.

Sám si na US Open zahrál finále v roce 2003, předtím ve stejné sezoně triumfoval na antukovém French Open. V září před 14 lety se také dostal do čela žebříčku ATP. Domluveni jsou zatím pro turnaje ve Washingtonu, Montrealu, Cincinnati a hlavně na grandslam v New Yorku.

Zverevovi momentálně patří 11. místo na světě. Jeho stálým koučem je otec. Angažováním superkouče následoval například Rogera Federera (pomáhá mu Ivan Ljubičič), Novaka Djokoviče (Andre Agassi), Rafaela Nadala (Carlos Moya) či Andyho Murrayho (Ivan Lendl). Superkouče měl necelý rok i Tomáš Berdych, ale spolupráce s Goranem Ivaniševičem se mu neosvědčila.

Reklama