Hlavní obsah

Ve Fed Cupu s Francií začne jako první Vaidišová

CAGNES-SUR-MER

Nicole Vaidišová zahájí zápas českých tenistek o postup do Světové skupiny I Fed Cupu proti Francii. Česká jednička nastoupí v sobotu od 13:00 na antuce v Cagnes-sur-Mer proti Tatianě Golovinové. Ve druhé dvouhře se utkají Lucie Šafářová a Nathalie Dechyová. Rozhodlo o tom losování v Nice.

Článek

Nedělní program by měly od 11:00 začít obě jedničky, sedmnáctiletá Vaidišová s Dechyovou, po nich by měly hrát Šafářová s Golovinovou. Do čtyřhry Petera podle očekávání postavil Květu Peschkeovou s Ivetou Benešovou, Francouzi sázejí na Emilii Loitovou a Severine Brémondovou. Ve všech nedělních zápasech mohou kapitáni udělat změnu.

Francouzský kapitán Georges Goven se musí v utkání obejít bez dvou zraněných hráček. Na poslední chvíli se omluvila světová jednička Amélie Mauresmové a chybí i dlouhodobě zraněná Mary Pierceová.

"Věřím, že máme velké šance zápas vyhrát. Losování není důležité, ale přeci jen je lepší, že začne Nicole," řekl Petera na tiskové konferenci. Vaidišová bude začínat poprvé v kariéře. "Je to nová situace, těším se na to," usmála se dvanáctá hráčka světa.

Cagnes-sur-Mer (antuka): Francie - ČR
Sobota (začátek 13:00):
Golovinová - Vaidišová, Dechyová - Šafářová.
Neděle (11:00):
Dechyová - Vaidišová, Golovinová - Šafářová, Loitová, Brémondová - Peschkeová, Benešová.

Reklama