Hlavní obsah

O postupu tenistek v baráži Fed Cupu rozhodne čtyřhra

CAGNES-SUR-MER

České tenistky hrají utkání baráže Fed Cupu o postup do elitní Světové skupiny I s Francií po všech dvouhrách nerozhodně 2:2. Nicole Vaidišová sice dostala výhrou nad domácí Nathalii Dechyovou Česko do vedení, ale Lucie Šafářová vzápětí prohrála s Tatianou Golovinovovu. O postupujících tak ve francouzském Cagnes-Sur-Mer rozhodne závěrečná čtyřhra.

Článek

Vaidišová se rychlým ziskem podání Dechyové brzy dostala do výhody a sebejistě diktovala tempo výměn. Sice se jednou připravila o vlastní podání, ale zbytek prvního setu měla pod kontrolou. Svými dlouhými údery k lajnám nutila Francouzku chybovat, nebo výměny sama ukončovala.

Neúnavně zpívající skupina asi padesáti francouzských fanoušků v modrých dresech se snažila postavit v druhé sadě Dechyovou na nohy. Hráčka se jim odvděčila ziskem podání Vaidišové v třetí hře, když zkusila hrát aktivně a z returnu vytvářela tlak na českou jedničku. Vaidišová ale vzápětí galskou radost umlčela, když rovněž prorazila servis Dechyové.

Vaidišová převyšovala soupeřku ve všech směrech, což potvrdila dalším ziskem jejího servisu v osmé hře. Při vlastním podání pak zápas jistě dokončila, po hodině a 11 minutách hry suverénně proměnila první mečbol vítězným forhendem.

Golovinová hrála přesněji

Na Šafářové byla stejně jako předtím na Dechyové patrná únava ze sobotní vzájemné tříhodinové bitvy. Češka proti Golovinové jen těžko hledala rytmus hry a od začátky se častěji dopouštěla nevynucených chyb. Na první brejk v úvodní sadě ještě odpověděla, ale pak už nestačila.

Od stavu 2:3 z pohledu Šafářové získala francouzská dvojka osm her po sobě. Pak při svém servisu vyhrála Češka podání, ale bojovnost na zvrat nestačila.

Golovinová se lépe pohybovala, hrála přesně i jistě, zatímco levačka Šafářové posílala údery často mimo lajny. Na eso při mečbolu Golovinové česká hráčka ani nestačila zareagovat.

Do závěrečné čtyřhry by měly podle nominací nastoupit Květa Peschkeová s Ivetou Benešovou proti Emilii Loitové se Severine Brémondovou.

Fed Cup - baráž:
Francie - ČR 2:2 po dvouhrách
Dechyová - Vaidišová 2:6, 3:6; Golovinová - Šafářová 6:2, 6:1.

Reklama

Související témata: