Hlavní obsah

Berdych poslal dvojchybou do finále ve Stuttgartu Ferrera

Český tenista Tomáš Berdych si finále na turnaji ve Stuttgartu nezahraje. Druhý nasazený hráč v sobotu podlehl turnajové trojce Davidu Ferrerovi ze Španělska 3:6 a 5:7. V nedělním finále narazí Ferrer na Josého Acasusa, který v argentinském duelu porazil krajana Juana Monaka ve třech setech. Neuspěla ani Berdychova přítelkyně Lucie Šafářová, která vypadla v semifinále turnaje v Palermu.

Článek

Dvacetiletý Berdych tak promarnil šanci postoupit popáté v kariéře do finále turnaje ATP, přesto si ale vylepší osobní maximum ve světovém žebříčku. V pondělním vydání pořadí ATP se díky semifinálové účasti posune na 13. místo. S Ferrerem měl dosud kladnou bilanci, ale o tři roky starší soupeř, jenž prohrál poslední dva vzájemné duely, v dnešním semifinále vyrovnal na 2:2.

První set vyhrál španělský tenista za 36 minut, když Berdychovi nevycházela hra na riziko. Český držitel dvou titulů z okruhu ATP ztratil hned v úvodním gamu podání a soupeři to stačilo k zisku sady.

Také druhý set zahájil Ferrer tím, že Berdychovi prorazil servis a šel do vedení 3:0. Za stavu 5:3 podával Španěl na vítězství, ale český tenista skvělou hrou hrozbu odvrátil. V dvanáctém gamu však Berdycha zradilo podání, nejprve dvojchybou nabídl soupeři mečbol a další zápas ukončil. Svůj vztek si pak vylil na raketě.

"Byl to těžký zápas a na konci to bylo těsné," řekl Ferrer bezprostředně po zápase televizi DSF. Berdych si z německé antuky odvezl prémii 27 500 eur, vítěz turnaje obdrží rovných 100 tisíc.

Šafářová ztroskotala v Palermu

Česká tenistka Lucie Šafářová na turnaji v Palermu na účast ve finále nedosáhla. Devatenáctiletá fedcupová reprezentantka dnes na sicilské antuce podlehla druhé nasazené obhájkyni titulu Anabel Medinaové-Garriguesové ze Španělska dvakrát 4:6.

Turnajová čtyřka Šafářová, jež se minulý týden ve fedcupové baráži s Francií vrátila na kurty po zranění mezižeberních svalů, tak nerozšíří svou bilanci tří titulů z okruhu WTA.

Španělka, jež vloni ve finále porazila Kláru Koukalovou, se utká o trofej a prémii 22 900 dolarů z celkové dotace 145 tisíc s vítězkou duelu domácích tenistek Tathiany Garbinové a Roberty Vinciové.

STUTTGART
Dvouhra - semifinále:
Ferrer (3-Šp.) - Berdych (2-ČR) 6:3, 7:5, Acasuso (5-Arg.) - Monaco (Arg.) 4:6, 6:2, 6:2.
PALERMO
Dvouhra - semifinále:
Medinaová-Garriguesová (2-Šp.) - Šafářová (4-ČR) 6:4, 6:4, Garbinová - Vinciová (obě It.) 6:2, 6:2.
AMERSFOORT
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (3-Srb.) - Coria (1-Arg.) 6:2, 1:0 skreč, N. Massu (4-Chile) - Ramirez Hidalgo (Šp.) 6:1, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Martin, Vicente (4-Šp.) - Škoch, Wassen (1-ČR/Niz.) 7:5, 7:6 (7:4).
INDIANAPOLIS
Dvouhra - semifinále:
Blake (1-USA) - Malisse (9-Belg.) 6:3, 2:6, 6:1, Roddick (2-USA) - Ginepri (4-USA) 7:5, 6:3.
CINCINNATI
Dvouhra - semifinále:
Srebotniková (4-Slovin.) - Schnyderová (1-Švýc.) 4:6, 6:3, 7:6 (8:6), Zvonarevová (Rus.) - S. Williamsová (USA) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Camerinová, Dulková (1-It./Arg.) - Laineová, Šromová (5-Fin./ČR) 6:2, 6:2.

Reklama

Související témata: