Hlavní obsah

Ani napodruhé neuhrál body. Byl jsem lepší, měl jsem vyhrát, mrzelo Berdycha

Praha

Body výběru světa v Laver Cupu jdou zatím přes Tomáše Berdycha. V pátek ztratil s Rafaelem Nadalem debl proti párku Kyrgios, Sock, v sobotu nestačil na Australana Nicka Kyrgiose ani ve dvouhře, kterou prohrál až v super tie breaku.

I přes prohru mám ze zápasu s Kyrgiosem dobrý pocit, říká Tomáš BerdychVideo: Sport.cz

 
Článek

„Bylo to z mé strany povedené utkání, ale bohužel to nedopadlo," mrzelo Berdycha, ačkoli Evropa vede po dvou dnech 9:3.

O deset let mladšího soupeře porazil Berdych loni na Australian Open, od té doby s ním ale ve dvou zápasech nevyhrál ani set. Až v Praze.

„Tomáš hrál na začátku moc dobře, výborně servíroval a nevěděl jsem, jak na něj," tvrdil australský tenista, který si kapitánu Johnu McEnroeovi při pauzách stěžoval, že má problém s kolenem a nechal se také ošetřit od fyzioterapeuta Michal Novotného.

Kyrgios vypadal sice chvílemi znuděně, ale pak předvedl několik vynikajících výměn, díky kterým se dostal zpět do hry. „Ono by u něj bylo asi divné, kdyby šel do každého balonu. Takový je jeho styl," tvrdil Berdych. „Když zariskoval při druhém servisu, tak mu to spadlo na lajnu..."

Dvaadvacetiletý Australan je známý tenisový výtečník, který dokáže naštvat soupeře i diváky. Nikdy moc nedokáže odhadnout, kde je hranice mezi šoumenstvím a trapností.

Berdych byl také z porážky s Kyrgiosem schlíplý. A vyčítal si hlavně chybu za stavu 4:2 v tie breaku druhé sady. Uhrát ten míček, bylo v podstatě hotovo. „To mě mrzelo. Jinak jsem byl ale lepší a myslím, že jsem si zasloužil vyhrát," prohlásil český tenista.

Zda půjde na kurt i v neděli, není jasné. Evropa má každopádně našlápnuto k triumfu v premiérovém Laver Cupu. Poslední den jsou v sázce v každém duelu už tři body. Když první evropský singlista vyhraje, může výběr světa v následujících třech zápasech maximálně srovnat.

Reklama

Související témata: