Hlavní obsah

Tři porážky Berdycha mrzí, ale vzpomínky mu nezakalí

Praha

Od pátku do neděle prožil Tomáš Berdych zkušenost, jakou v profesionální kariéře moc často nepoznal. Během tří dnů musel překousávat tři porážky. Sám sice tvrdil, že zážitek z Laver Cupu mu z toho nezhořkne, ale přece jen...

Berdych přiznává: Moje výsledky mi dojem z Laver Cupu trochu kazíVideo: Sport.cz

 
Článek

Berdych přiznává: Moje výsledky mi dojem z Laver Cupu trochu kazí

Bylo to opět o pár míčích. Říká po své třetí prohře v Laver Cupu Tomáš Berdych

„Budu mít dobré vzpomínky jako všichni, kteří tu byli. Jsem součástí týmu, takže převažují pozitivní věci," řekl Berdych, který se o výhru v prestižní soutěži rval v O2 Areně marně. V pátek s Nadalem prohráli v super tie breaku s dvojicí Kyrgios, Sock, znovu až ve třetí sadě podlehl Kyrgiosovi v sobotním singlu a v neděli ztratili s Čiličem čtyřhru pro změnu ve dvou tie breacích.

„Ty výsledky mi to kazí, ale herní projev byl dobrý. Tenis, který jsem chtěl předvádět, funguje," tvrdil Berdych, kterého o výhru nad Kyrgiosem připravila chyba v tie breaku druhé sady za stavu 4:2. „To mě mrzelo. Jinak jsem byl ale lepší a myslím, že jsem si zasloužil vyhrát," prohlásil český tenista.

I poslední den bylo znát, že se nechce loučit s Laver Cupem s bilancí tří neúspěchů. Ve druhém setu deblu za stavu 0:3 a 15:40 strhnul chorvatského spoluhráče a jejich pár se vrátil do hry. „Tomáš výborně podával," vykládal Marin Čilič. „Nakonec rozhodlo pár míčků, mohlo to být naopak," povzdechl si Berdych.

V internetových diskusích se na něj sice navalila kritika, ale právě i díky úspěchům českého tenisu, pod které se dvaatřicetiletý hráč v minulých letech výrazně podepsal, se akce typu Laver Cupu mohla konat zrovna v Praze.

Berdych se už ve středu přesouvá do Číny, kde ho čekají turnaje v Pekingu a v Šanghaji. V pořadí pro Turnaj mistrů, kde mají účast jistotu zatím jen Federer s Nadalem, je na 14. místě s takřka šestisetbodovou ztrátou na 8. postupovou pozici. Před ním je ale i triumvirát dlouhodobě zraněných: Murray, Djokovič, Wawrinka. Šance na sedmý start mezi smetánkou tak stále žije. „Jediné, co mě teď zajímá, jsou ty dva turnaje a pak se uvidí," řekl Berdych.

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková