Hlavní obsah

Program hokejového MS v Česku je kompletní

MARBELLA

Mezinárodní hokejová federace na svém zasedání ve španělské Marbelle schválila definitivní podobu harmonogramu hokejového mistrovství světa, které se uskuteční v příštím roce v Praze a Ostravě. Program šampionátu, který bude Česká republika hostit od 24. dubna do 9. května schválilo čtrnáct ze šestnácti zúčastněných zemí.

Foto: halasazka.cz

Studie multifunkční Haly Sazka.

Článek

"Pochopitelně chybí podpis zatím neznámého zástupce z Dálného Východu, potvrdit program však odmítli Švédové. Nelíbí se jim, že by teoreticky mohli hrát závěrečné utkání v osmifinálové skupině jen den před čtvrtfinálovým utkáním," vysvětlil nekompromisní postoj Seveřanů zástupce organizačního výboru šampionátu Jindřich Micka.

"Kvůli jejich námitce se už ale pravděpodobně nic měnit nebude a kongres IIHF jen v září na Krétě doladí zbývající drobné detaily," dodal. Oproti původní verzi doznal plán mistrovství také řady úprav v pořadí zápasů, jejichž začátky byly nakonec stanoveny na 12:15, 16:15 a 20:15.

Češi změří síly i s Kazachstánem

Čeští hokejisté zahájí 68. mistrovství světa 24. dubna příštího roku v nové pražské Areně Sazka od 16:15 utkáním proti Lotyšsku, devátému týmu z letošního MS. Další zápas čeká pořadatele nadcházejícího šampionátu o dva dny později rovněž v Praze od 20:15 proti nováčkovi z Kazachstánu, 28. dubna změří domácí reprezentanti síly v dalším večerním souboji se čtvrtfinalistou letošního šampionátu Německem.

Z každé základní skupiny postoupí tři týmy do osmifinálové části. Do skupiny E se zařadí celky ze základních skupin A a D, do skupiny F pak týmy ze základních skupin B a C. Výsledky s postoupivšími soupeři se započítají a v dalších třech duelech se budou týmy snažit vybudovat si pozice na prvním až čtvrtém místě pro postup do čtvrtfinále.

Vstupenky budou v prodeji od konce června

Vyřazovací část začne ve středu 5. května, semifinále se hraje o tři dny později a nový šampion bude korunován v neděli 9. května. Poslední týmy ze základních skupin budou bojovat systémem 4A - 4D a 4B - 4C na dva zápasy o udržení.

Umístění na celkově 15. a 16. pozici znamená sestup do první divize mistrovství světa. Rakušané mají jako pořadatel MS v roce 2005 účast jistou, pokud by ale klesli do skupiny o udržení, o dvě sestupová místa změří síly pouze tři celky systémem každý s každým.

Na programu šampionátu je 54 zápasů a všechna utkání mužstva hostitelské země bude v přímém přenosu vysílat Česká televize. Prodej vstupenek by měl být zahájen koncem června.

Reklama