Hlavní obsah

Nadal utekl Laverovi, míří na McEnroea

Peking/Praha

Před pár týdny společně pózovali při premiérovém ročníku Laver Cupu v pražské O2 areně. Teď však Rafael Nadal s australskou legendou slitování neměl. V počtu turnajových vítězství díky triumfu v Pekingu odskočil od Roda Lavera a osamostatnil se s cifrou 75 na páté příčce historického pořadí.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal s trofejí pro šampióna z Pekingu.

Článek

Dalším, koho španělský tenista hodlá překonat, je chlapík, jenž v Praze šéfoval výběru světa – John McEnroe. Po velkém vítězství na US Open přiletěl Nadal na Laver Cup trochu unavený, ze čtyř zápasů, v nichž nastoupil, bral body pro Evropu jen ze dvou. Porazil Jacka Socka a zvládl očekávaný debl s parťákem Rogerem Federerem. Po boku Tomáše Berdycha ale prohrál, stejně jako v závěrečném dnu s Johnem Isnerem.

V Číně ovšem jednatřicetiletý Rafa opět zářil naplno. K vynikajícímu pohybu přidal ve finále i tradičně brutální forhend. Nick Kyrgios se zmohl jen na tři gamy a předvedl také další lekci neslušného chování. „Byl jsem z toho strašně frustrovaný," vysvětloval faux pas australský nezdvořák.

Tenisté podle počtu vyhraných turnajů:
Jimmy Connors109
Ivan Lendl94
Roger Federer93
John McEnroe77
Rafael Nadal75

Nadal si mohl pískat. Forma z New Yorku je zpět. „V prvním kole jsem si připadal nesvůj, ale poslední zápas byl skvělý," připomněl šestnáctinásobný grandslamový šampión, jak Francouzi Pouillemu utekl ze dvou mečbolů.

Letos má Nadal před sebou ještě tři turnaje - Basilej, Paříž a londýnské Masters. Pokud všechny vyhraje, přeskočí v historickém pořadí i McEnroea. Na něj má ostatně z Prahy pifku.

Vznětlivý Američan povzbuzoval svého svěřence Socka proti Španělovi i větou: „Doraž toho zku.vysyna." Nadal to teď McEnroeovi může vrátit ve sportovnějším duchu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články